Mercedes-AMG ailesi genişlemeye devam ediyor. Aileye eklenen en son iki üye ile tanışmak için Almanya’ya gittik. Aynı altyapıyı kullanan ama iki farklı tasarıma sahip orta sınıf SUV temsilcileri GLC ve GLC Coupe, AMG logosuyla spor otomobil sınıfına terfi etti.

İki karoserde de iki farklı 4,0 litrelik AMG motoru seçilebiliyor. Standart versiyon 476 HP güç üretip, 650 Nm’lik maksimum torka ulaşabiliyor. Bu motoru kullanan GLC ve GLC Coupe arasında Coupe’nin 10 kg daha ağır olduğunu görüyoruz. 4,0 saniyelik 0-100 km/s hızlanma verisi her ikisinde de aynı. Maksimum hız da yine her ikisinde 250 km/s ile sınırlandırılmış.

S versiyonu biraz daha vahşi. 510 HP’lik çift turbo destekli V8, 700 Nm maksimum torka ulaşabiliyor. 0-100 km/s hızlanması 3,8 saniye olan AMG GLC 63 S 4MATIC+ ve Coupe versiyonunda da maksimum hızı 250 km/s’de sınırlandırılmış. Bu hızlanma verilerini sürüşümüz sırasında tespit etmemiz mümkün olmadı ancak bol dağ yolu, viraj ve otoyolu içeren rotamızda AMG mühendislerinin işlerini çok iyi yaptığına anlamamıza yetti.

Müthiş bir ses. Motor ve egzoz çığlık çığlığa bağırmıyor. Gücünü göstermek isteyen bir aslan gibi kükrüyor. Hızlanma ve frenleme performansı çok iyi hissettiriyor. Bu performansın başrolünde motor ve fren sistemi kadar şanzıman ve aktarmanın da rolü var.

Farklı güç seçeneğine sahip her iki motorla da 9 ileri vitesli, otomatik şanzımana yer verilmiş. AMG modellerinden aşina olduğumuz Race Start fonksiyonu sunan AMG Speedshift 9 MCT isimli şanzıman, vites geçiş hızıyla etkileyici bir performans sunuyor. Manuel vites tercihine gerek bırakmadan şanzımanın yaptığı vites tercihlerini kabullenmek çok tatmin edici.

Mercedes AMG GLC 63 S 4MATIC+ Coupe Hayal Kırıklığına Uğratmıyor

Vites büyütmedeki hızlı ve yerinde kararları vites küçültürken de aynı doğrulukla yapabiliyor. Vites değişimlerinde arkadan tekme yemiş gibi hissetmiyorsunuz. Rahatsız olmadan vites geçişlerini net olarak hissedebildiğiniz bir tarzı var. Manuel olarak vites değiştirmeyi tercih ettiğinizdeyse hayal kırıklığına uğramıyorsunuz. Şanzıman manuel kullanımda da hızlı tepkiler veriyor.

Şanzıman gibi dört tekerlekten çekiş sistemi de her iki motorla standart olarak sunuluyor. 4MATIC+ isimli sistem değişken tork dağılımı sağlıyor. Gerektiğinde tork yüzde 100 oranında arka tekerleklere aktarabiliyor. Daha iyi bir hızlanma için düşünülen bu sistemin güvenlik ve verimlilik için sorun çıkartmaması için arka aksa elektronik kontrollü, limitli kaydırmalı mekanik diferansiyel kilidi yerleştirilmiş.

Sürüş parkurumuzdaki virajlarda ve dönüşlerde, ani hızlanmamız gerektiği durumlarda bile otomobilin arkasının kontrolden çıkmaması, sistemin görevini yerine getirdiğini gösteriyor. GLC 63 S 4MATIC+ Coupe, dört tekerlekten çekiş sisteminin güvenliği ve arkadan itişin çeviklik avantajını bir ara sunabilen bir otomobil.

Genel değerlendirmemizde Mercedes AMG modelleri arasında iki modelin daha dahil olmasının otomobilseverler için memnuniyet sebebi olacağını söylemeliyiz. Üstelik sadece logoyla değil direksiyonu başındayken de hem çok güvenli, hem de kontrol edilebilir şekilde yüksek performanslı oluşu da bu modelin hedefini tutturduğunu gösteriyor.

Sonuç: Mercedes’in SUV temsilcilerinden GLC ve GLC Coupe’nin tam anlamıyla tatmin edici dinamizme kavuştuğunu söyleyebiliriz. Direksiyonu başına geçtiğimiz GLC 63 S 4MATIC+ Coupe çok iyi hızlanan, çok iyi fren sistemi olan, motorun tepkileri kadar hızlı çalışan şanzımanı olan, görüntüsü ve sesiyle de sportiflik beklentilerini karşılayan özel bir otomobil. Mercedes konforu ve kalitesi de standart!

Otohaber

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version