Yeni C-Serisi Coupe'nin bu kadar çok dikkat çekmesini beklemiyordum. Aslında test aracının bu kadar çekici bir renk ve donanım kombinasyonuna sahip olacağını da tahmin etmiyordum. AMG gövde kiti ve pahalı bir opsiyon olarak sunulan 'designo mat selenit grisi' gövde renginin de etkisiyle bu otomobil tüm bakışları üzerine kilitlemeyi başarıyor. Ancak bunu sağlayan tek şey onun gerçek bir AMG gibi görünmesi değil; S-serisi Coupe'nin küçültülmüş bir versiyonu gibi duruyor olması da C-Coupe'nin cazibesinde pay sahibi.

Dört kapılı C-serisinin yeni neslinde büründüğü formun, yerine geçtiği modelden ne kadar üstün bir çekiciliğe sahip olduğunu siz de fark etmişsinizdir. Aynı durum Coupe gövde tipi için de geçerli. Öyle ki; eski C-serisi Coupe'nin arka tasarımı sedan ile benzeşirken, burada bambaşka çizgilerle karşılaşıyoruz. Yeni C-serisi Coupe, sedan kardeşinden çok S-serisi Coupe'ye benzer bir arka tasarım sunuyor. Dar stop tasarımı ve arkaya doğru alçalan bagaj kapağı, otomobile bir coupe'den beklediğimiz dinamik hatları vermeyi başarıyor. Ancak belli ki, bu çok çekici görüntüyü elde edebilmek için tavan hattı arkaya doğru biraz eğimli tasarlanmış ki, bu da arka koltuktaki baş mesafesini kısıtlıyor. Tamam, bir coupe'de arka koltuk birinci derecede önemli değildir, ancak yine de, orta boylu biri olmama rağmen arka koltukta başımın tavana değmesi pek de keyifli değildi.

C-Coupe'nin kabini, dört kapılı kardeşi ile benzer çizgilere sahip; yuvarlak havalandırma ızgaraları, ön konsoldaki tablet ve tableti kontrol eden kumanda grubu oldukça tanıdık. Ancak kullanılan materyaller ve döşemeler içerideki kalite hissini çok yukarılara taşıyor ki, bu da BMW'deki rakibin iç mekan albenisi açısından biraz zayıf kalmasına sebep oluyor. Tabii C 180 Coupe test aracının bu kadar albenili görünmesinin ardında, donanım listesinde yazan ek donanımların büyük bir payı bulunuyor. Bu otomobilde AMG pakete ek olarak; Eyer Kahvesi deri, deri kaplı orta konsol, 19 inçlik titanyum grisi jantlar, 10 bin 500 TL'lik designo mat boya, LED akıllı ışık sistemi, adaptif uzun far ve Burmester surround ses sistemi gibi ekstra donanımlar bulunuyor. Bu opsiyonlar ve AMG paket ile birlikte C 180 Coupe'nin fiyat etiketiyse 220 bin TL'ye yaklaşıyor. Daha sade bir sportiflik sunan Sport paketli seçenek ise 162 bin TL seviyelerinde bir fiyata sahip. Sadece AMG paketi tercih edip, opsiyonları işaretlemezseniz de karşınıza 182 bin 700 TL'lik bir fiyat çıkıyor.

C-Coupe'nin sürüş pozisyonu dört kapılı kardeşinden daha aşağıda. Zaten otomobilin tavan yüksekliği de 3,7 cm daha düşük. Sportif koltuğa oturduğunuzda pek çok coupe'de olduğu gibi emniyet kemeriniz otomatik olarak sol omzunuza doğru yaklışıyor. Bunun için ayrıca, orta konsoldaki merkezi kumanda biriminin sağına küçük bir buton da yerleştirilmiş. C-Coupe'nin vites kolu, tıpkı dört kapılı C'de olduğu gibi direksiyon kolonunda yer alıyor. 7-ileri 7G-Tronic Plus şanzımanı vites kulakçıklarıyla manuel olarak kontrol etmek mümkün. 156 beygir gücündeki 1.6 litrelik turbo motora sahip olan C 180 Coupe tahmin edeceğiniz gibi pek performanslı sayılmaz. Daha yüksek performans için 2-litrelik motora sahip olan 245 beygir gücündeki C 300 Coupe tercih edilmeli. Buradaki C 180 Coupe'nin ise daha çok tasarıma öncelik veren Coupe meraklıları için uygun olduğu bir gerçek. Buna karşılık 1200 d/d'den itibaren etkili olan 250 Nm'lik tork ve Sport modunda çok hızlı vites değiştiren şanzıman sayesinde otomobilin düşündüğünüz kadar zayıf bir performansa sahip olmadığını da söylemeliyim. 8.8 saniyelik 0-100 km/s performansı hiç fena sayılmaz. Arkadan itiş karakterini çok hissedemeseniz de, C 180 Coupe'nin keyifli bir sürüşe sahip olduğunu söylemek mümkün. Sport ve Sport+ modlarında tepkileri yeterince sportif; direksiyonu hassas, gaz tepkisi hızlı ve üst devirlerde vites değiştirdiğinizde de egzozdan derin ve tatlı patlamalar duyuluyor. AGILITY CONTROL adaptif süspansiyon sistemi, sportif ayarlı olmasına rağmen, konforun varlığını her daim hissettirmesi sayesinde, bir Mercedes Coupe'sinin içerisinde olduğunuzu sürekli olarak belli ediyor.

C-serisi Coupe'nin sürüşüne müthiş bir huzur hakim. Sportiflik ile konforu çok iyi harmanlayan otomobil, belki sert karakter isteyenlere biraz yumuşak gelecektir, ancak konforlu coupe'leri sevenleri fazlasıyla memnun edeceği de kesin. C 180 Coupe'nin düşük vergi dilimine girmesini sağlayan 1.6 litrelik motoru, tutumluluk açısından da elinden geleni yapıyor. ECO modu tercih edildiğinde, zayif gaz tepkisi ve geç değişen viteslerle birlikte, ortalama 7 litrelik bir tüketim rakamı elde etmek mümkün ki, bu değer 1,5 tonluk bir coupe için hiç de fena sayılmaz.

Tahmin edersiniz ki; bu otomobilin en önemli rakibi BMW 4-serisi Coupe. Baz versiyon bir 418i Coupe, C-Coupe'den daha düşük bir fiyata sahip olsa da, yıldızlı rakibin 20 bg fazlası olduğunu da unutmamak lazım. Ayrıca artık C-serisi Coupe'nin, rakibi karşısında tasarım açısından da herhangi bir zayıflığı bulunmuyor. Geçmişte BMW'nin orta sınıf coupe'sinin karşısına çekici bir rakip çıkaramayan Mercedes-Benz'in eli artık bu açıdan da oldukça gülenmiş görünüyor.

Kaynak: Evo

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version