Mercedes-Benz C Serisi’nin bu kadar popüler olmasını sağlayan 1.6 lt’lik benzinli motorun kompresör desteğiyle üretilen versiyonu daha önce test konuğumuz olmuştu. Ve alt devirlerin cansız olduğu eleştirisine maruz kalmıştı. Artık sadece turbo destekli olarak üretilen ünitenin, C Serisi Sedan’daki verdiği his ise yerini aldığı kompresörlü sisteme göre daha tok ve tatminkar. 1250 d/d ile 4000 d/d arasında ulaşılan 250 Nm’lik maksimum tork sayesinde alt devirlerdeki tok yapı, 5300 d/d’de ulaşılan 156 HP’lik güç de düşünüldüğünde hızlanma performansıyla makul değerlere ulaşabilmesini sağlıyor.

Test aracımıza Fascination donanımıyla gelen 7 kademeli, çift debriyajlı otomatik şanzı-manın da seri ve yerinde vites geçişleri sunması sürüş keyfini daha da arttırıyor. Bu ikilinin her kalkış anında arka tekerleklerden dumanların yükselmesine yol açtığı düşündürmesin. Dengeli bir kalış, ardından da istikrarlı bir hızlanma grafiği sunan otomobilin 9.22 saniyelik 0-100 km/s’lik test verisi de bunu gösteriyor. Esneklik verilerindeki 60-100 km/s hızlanmada 5.04 saniye, 80-120 km/s hızlanmada da ortaya çıkan 6.16 saniyelik değerlerin de başarılı olduğunu söyleyebiliriz.

İşn en güzel taraflarından biri de bu ünitenin makul tüketim verilerine de imza atabiliyor olması. 7.2 lt/100 km’lik ortalama test tüketiminin başarılı olduğu görülüyor.

C 180 Sedan’ın motor ve şanzıman birlikteliği kadar sürüş dinamikleri de keyif verici. Otomobilin direksiyon ve süspansiyon sistemleri konfor konusunda başarılı. C 180 Sedan, direksiyon hassasiyetiyle de yüksek hızlarda net bir yönlendirme sunuyor.

Kaynak : Otohaber

Galeri























Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version