Alman lüks otomobil markası Mercedes Benz, her yıl düzenlenen ve artık geleneksel hale gelen Kuzey Amerikan Uluslararası Otomobil Fuarı’ndan çekilmeyi düşünüyor. ABD’nin Detroit şehrinde düzenlenen fuardan Mercedes’in çekilmeyi planlamasının sebebi ise, otomobil üreticisinin yeni modellerini daha çok teknoloji fuarları veya özel kurumsal etkinliklerle tanıtmak istemesi.

Bloomberg’de yer alan habere göre Mercedes markasını bünyesinde bulunduran Daimler AG grubu, yeni modellerini artık Las Vegas’ta düzenlenen CES gibi teknoloji fuarlarında görücüye çıkarabilir. Geleneksel otomobil fuarlarındaki stand kiralama ücretlerinin çok masraflı oluşu, buna karşın pek de bir gelir elde edilememesi şirketi böylesi bir karar almaya itmiş gibi gözüküyor.

Fuar formatı kökten değişmeye hazırlanıyor

Öte yandan Mercedes, yeni modellerini tanıtmak için farklı ve yeni yolları denemekten de geri kalmıyor. Geçtiğimiz yıl Eylül ayında düzenlenen Frankfurt otomobil fuarında Me Convention ismini verdiği özel bir etkinliği organize eden marka, ABD’nin Austin şehrinde her sene düzenlenen müzik ve teknoloji festivalinin de sponsoru olmuştu.

Daimler sözcüsü: Yorum yok

Mercedes’in Detroit fuarında çekilme kararını resmen alması, diğer otomobil markalarını da yeni araçlarının sunumu için farklı yollar aramaya itebilir.

Şuan için Mercedes nihai kararını vermiş değil, kim bilir, belki de Detroit fuarına katılmaya devam da edebilir. Daimler grubunun sözcüsü Sofia Stauber bununla ilgili yorum yapmaktan kaçınsa da, çekilme kararıyla ilgili ciddi söylentiler söz konusu.

Geçtiğimiz ay Mercedes, Detroit fuarında yeni G-Class SUV aracını ünlü aktör Arnold Schwarzenegger ile tanıtmıştı.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version