Mercedes-Benz E 180 beklentileri ne kadar karşılıyor? Orta üst sınıfın sembol modelleri arasında yer alan Mercedes-Benz E Serisi, Türkiye pazarında bir önceki neslinde 1,6 lt’lik benzinli motoruyla çok önemli bir satış başarısına imza atarken, yeni nesil ilk etapta 2,0 lt’lik benzinli ve dizellerle satışa sunulmuştu.

Mercedes-Benz, ülkemizde başarının vergi avantajlı motorlardan geçtiğini en iyi bilen markaların başında geliyor ve bir önceki nesilde uyguladığı reçeteyi yeni nesilde de sürdürüyor.

Mercedes-Benz E 180 Her Yönüyle Kalite Kokuyor

Tasarım anlamında markanın orta sınıf temsilcisi C Serisi ile üst sınıf temsilcisi S Serisi’nin bir sentezi gibi duran E Serisi, iç mekanında hem görsel hem de hissedilen kalite anlamında sınıfının referans modellerinden biri.

Konforu neredeyse her modelinde ön planda tutan Mercedes, E Serisi’nde buna bir tutam dinamizm de eklerken, model konfor ve yol tutuş anlamında sınıfının en dengeli modelleri arasında yer alıyor. Sessizlik ve yoldan soyutlanma anlamında gerçek bir konfor ustası olan E Serisi’nin buna rağmen asla hantal hissettirmemesi de alkışı hak ediyor.

Mercedes-Benz E 180 Motor Özellikleri

Gelelim Mercedes-Benz E 180’in konuğumuz olmasına neden olan şeye, yani motora. 156 HP gücündeki benzinli ünite 9 ileri vitesli otomatik şamzımanla iyi bir iş birliği yapıyor. Asla hantal tanımını hak etmeyen ancak aynı şekilde atak da olmayan E 180, bu sınıftaki bir otomobile sahip olan bir tüketiciyi utandırmayacak performansı sunabiliyor.

https://www.youtube.com/watch?v=XFE0Xvtg7UQ

Motorun esas yeteneği yakıt tüketiminde görülüyor. Sürüş organizasyonunda önceliğimi yakıt tüketimine vererek gerçekleştirdiğim sürüşte çok da özel bir çaba göstermeden 6,2 lt/100 km’lik ortalama tüketime imza attım. Üstelik parkurum sadece sabit hızlı otoyol değildi.

Bu açıdan bakıldığında küçük motorun büyük Mercedes’te iyi bir iş çıkardığını söylemek mümkün.

Sonuç: Kimileri için prestij otomobilin kendisi, kimileri içinse sahip olduğu motordur. Mercedes-Benz E 180, motor anlamında çok prestijli ve özel bir otomobil olmayabilir.

Ancak sunduğu teknolojiler, konfor ve kalite bir bütün halinde orta üst sınıf temsilcisini özel bir yere taşıyor. Önceliği otomobilin kendisi olanlar için iyi bir seçenek.

Kaynak: Otohaber

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version