Münih Motor Show hızlı geçecek onu anladık. Birçok markanın önemli atılımları gelmeye başladı. Bu markalardan birisi de Mercedes-Benz oldu. Araç devi, hem konsept modeller hem de seri üretim modeller için ilk tanıtımları peşi sıra gerçekleştirdi. Tanıtımı yapılan araçlardan birisi de Mercedes-Benz EGQ modeli oldu.

Tasarımsal açıdan dikkat çekici olan araç, G serisini elektrikli hale getiriyor. Şu an konsept olarak tanıtıldı ama aracın seri üretim versiyonunun da buna çok benzeyeceği söylenmekte. Peki, üretim versiyonuna bir hayli yakın olduğu söylenen bu seri nasıl özelliklerle geldi?

Mercedes-Benz EGQ Özellikleri ve Tasarımı Dikkat Çekti

Aracın tasarımı şu an için gördüğümüz ender tasarımlardan bir tanesi. Konsept model olması nedeniyle bu tasarımın seri üretim versiyonda değişmesini bekliyoruz ama büyük değişiklikler de olmayacak deniyor.

Baktığımız zaman aracın ön kısmında Mercedes logosunun yer aldığı geniş bir LED ışıklandırma alanı bulunuyor. Bu alanda 3D LED’lerle beraber sahte ızgara görünümüne yer verildiğini de görüyoruz.

Onun dışında yan aynaların arkasında ve tavan raylarında da yine LED aydınlatma var. Çift renkli bir yapıda olan serinin, üst kısmının siyah ve alt kısmının da gri olduğunu ekleyelim.

Ön kısımda ve üst kısımda kullanılan LED ışıklandırmanın, arka kısımda da kendisini gösterdiğini görüyoruz. Burada ek saklama gözünün çerçevesinde de LED aydınlatma kullanılmış.

Mercedes-Benz EGQ Teknik Özellikleri

22 inç jantların bulunduğu dev lastiklere sahip olan aracın motor detayları duyurulmadı. Motor kısmında tamamen elektrik gücünden yararlanılacağı açıklandı ama dediğimiz gibi beygir detayları ve tork değerleri açıklanmadı.

Buna karşın aracın 4 adet elektrikli motora sahip olacağı da söylendi. Zaten bu bile ne kadar güçlü bir seri beklememiz gerektiğinin kanıtı. Seri üretim versiyonu ne zaman gelecek net değil ama bu yapı bile çok konuşulacak orası kesin.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version