Renault ZOE ilk duyurulduğu an marka artık elektrikli otomobillere yöneleceğini açıklamıştı. Gelecek planlarını da bu şekilde yapan markanın elektrikli araçlar için attığı en büyük adım ise 2022 Renault Megane E-Tech Electric oldu.

Münih Motor Show kapsamında ön tanıtımı gerçekleştirilen aracın, markanın gelecek planlarını bir bir ortaya çıkardığını da söylemek lazım. Peki bu araçta bize neler sunuldu? Beklentiler ne kadar karşılandı?

2022 Renault Megane E-Tech Electric Tasarımı ve Özellikleri

CMF-EV platformundan yükselen araç, ön kısımda dev bir Renault logosu ile geliyor. Orta kısımda konumlandırılan logo, kısa bir çizgi ile farlara kadar gidiyor. LED farlarda, aşağı doğru uzanan asimetrik şeklinde çok ince destekçiler olduğunu görüyoruz.

Alt kısımda ek havalandırma delikleri ve altın sarısı tampon detayları dikkat çekiyor. Kamuflajlı görsellerde de aynı yapı dikkat çekmişti.

Arka kısma geçtiğimizde de yine çok ince olan LED stop lambalarının kullanıldığını ve yine orta kısımda logoya yer verildiğini anlıyoruz.

İç kısımda ise daha benzersiz bir tasarım var. Tamamen dijital gösterge paneli ekranı ve bu ekranın yanında orta kısımda tam boy bir tablet şeklinde multimedya ekranı kullanılmış durumda. Bu dev ekranın altında fiziksel tuşların da yer aldığını söylemek lazım.

Onun dışında direksiyon kısmında da değişiklikler yapılmış. Direksiyon tasarım olarak biraz daha kare şeklinde bir yapı benimsenmiş. Zaten son dönemde trend bu olmaya başladı.

2022 Renault Megane E-Tech Electric Teknik Özellikleri

Aracın tamamen elektrikli olacağını zaten biliyorduk. Fakat motorlar konusunda tüm detaylar henüz açıklanmadı. Şu an için bildiklerimiz iki ayrı pil seçeneğinin olacağı noktası. Birinci seçenekte 60 kW pil olacak. İkinci seçenek kısmında ise 40 kW pil gelecek. Standart olan versiyonda motor olarak 215 beygirlik bir elektrikli motor kullanılması bekleniyor.

Menzil değeri ise 60 kW pil paketinde 470 km civarlarında olacak. Bu standart versiyon dışında 389 beygirlik 4X4 modelinin gelip gelmeyeceği de merak ediliyor. 600 Nm tork değerinin olacağı söylenen bu versiyon, Nissan Ariya e-4ORCE ile aynı motoru paylaşacak deniyor.

Henüz motor konusunda detaylar net değil. Yarın Münih Motor Show kapsamında daha detaylı tanıtım yapılması beklenmekte.

Ayrıca aracın satışa çıkacağı tarih olarak ise 2022 yılının ilk yarısı gösterilmekte. Satışlar ilk olarak Avrupa genelinde başlayacak.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version