Koltuk soğutmasını açın, masaj özelliğini kullanın, sesli olarak eğlence sistemini açın ve 64 farklı renge sahip LED’lerle oynayın. Tüm bunları gördükten sonra dışarıda savaşın şiddetlendiğine inanmak çok zor. Şoförünüz çenesini kaşırken ve hız sabitleyiciyi ayarlarken, aracın otonom olarak hareket edeceğinin güvenli bir şekilde farkındasınız. Peki böylesine lüks bir araçta her şeyin sakin olmasının nesi kötü?

Şu anda üç büyük silah aynı anda ateşlendi. Biz burada büyük ölçüde güncellenen Mercedes S-Sınıfı ile birlikteyiz. Makyajlandı, ama bunlar arasında yeni motorlar ve bazı ciddi teknoloji gelişimleri de var. Audi A8 de yenilendi. Aynı zamanda yıl sonuna doğru yeni Lexus LS’i bekliyoruz. BMW ise iki yılı dolduran güncel 7-serisi ile elindekileri saklı tutuyor.

Hepsi geleneksel sedan karoseri altında güç, konfor ve teknoloji açısından farklı güzellikler sunuyorlar. 7-serisi sürücülerin tercihi, yeni A8 teknoloji tarafında ağır basıyor. Yine de S-Sınıfı, mağlup edilmesi gereken otomobil. Sınıfının referans noktası olmaya devam ediyor.

Dünyanın en çok satan lüks sedanı, 2013 yılından beri 300 bin adede ulaştı. Böylesine yoğun rekabetin yaşandığı yüksek profilli bir araçta, yeni motorlar, bilgi-eğlence sistemleri, sürücü asistanları ve konfor artırıcılar büyük önem taşır.

Mercedes S-Sınıfı Sedan Ciddi Bir Revizyon Geçirdi

İşte burada büyük bir revizyondan geçen yeni S-Sınıfı sedan var. Şarj edilebilir hibrit versiyonu çok uzakta değil. Üç yeni motor ilk kez kendisini gösterdi: Sıralı altı silindirli benzinli, sıralı altı silindirli dizel ve çift turbo benzinli V8. Her biri iki farklı güç seviyesiyle gelecek. V12 motorun satışı devam edecek.

Benzinli ünite, 48 volt elektrik sistemine sahip ve bu motorun daha verimli ve akıcı çalışmasını sağlıyor. Frenlemeden enerji depoluyor. Bunun çalıştığını anlamanız çok zor ve bu sayede yardımcı sistemleri bekliyor. Otoyol hızlarında sistem otomatik olarak açılıp kapanıyor. Benzinli V8’in dört silindir kapama teknolojisi var. Yeni dizel ise, eskisine göre güç konusunda azalma yaşamadan daha çevreci ve daha verimli. Bir de Maybach versiyonu var ve adeta başka bir dünya için tasarlanmış. Ayrıca iki AMG versiyonu bulunuyor: S63 V8 ve S65 V12.

Şu anki şartlara göre dizelin en popüler olacağını iddia etmek mantıklı olmayacaktır; hibrit benzinli altı silindirli motor da çok iyi. V8, hem AMG hem de S-Sınıfı formlarında çok başarılı.

https://www.youtube.com/watch?v=GcZyzCMCVWc

Ancak motor meselesine bu kadar takılmak bazı şeyleri kaçırmak demek. Özellikle de arkada. Yine de sürüş yaparken kaputun altında ne olduğunu anlamak çok zor. Hepsinde bol miktarda tork var ve ani hızlanma gerçekleştirebiliyorlar. Çeşitli sürücü asistanlarını rahatça aktif hale getirebilirsiniz.

Hız sabitleyici, direksiyon yönlendirme sistemi, kendi kendine frenleme, otomatik sollama gibi sistemler çok güzel çalışıyor.

Giriş seviyesi AMG Line versiyonunda ısıtmalı/soğutmalı/katlanan koltuk opsiyonu (bunun için Executive paketini almalısınız) ve bir dizi sürücü asistanı yok (bunun için de Sürücü Asistan paketi gerekli).

Bu yardımcıyla otomobil öndeki trafiğe göre yavaşlayıp hızlanıyor; sizin için direksiyonu çeviriyor ve kazalardan koruyor. AMG versiyonları sürüş açısından daha fazla heyecan sunsa da, konfor ve rafinelik anlamında geride kalmıyor. Ayrıca tüm güvenlik/otonom özelliklerine de sahip. Tabii daha küçük, daha sıkı otomobil olan AMG E-Sınıfı’nı da düşünebilirsiniz.

AMG alacaksanız kendiniz kullanmalısınız: S-Sınıfı’nda ise arkada oturmak çok keyifli.

Sevdik: Konforu, rafineliği, kalitesi, kullanım kolaylığı.
Sevmedik: Çok büyük, çok pahalı.
Karar: Sizi çok iyi hissettirecek.

Kaynak: Car

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version