Mercedes, 2016’da Kaliforniya’da sergilenen Vision Maybach 6 Coupe konseptinin bu kez cabrio halini aynı yerde tanıttı. 6 metre uzunluğundaki bu heybetli ve sıra dışı cabrio, coupe gibi yüzde 100 elektrikli bir konsept.

Mercedes Vision Maybach 6 Cabriolet Concept’in Özellikleri

Kaliforniya’da düzenlenen klasik otomobil güzellik yarışması Pebble Beach Concours d’Elegance isimli organizasyona birbirinden iddialı ve sıra dışı otomobiller katılıyor. Bir prestij yarışı olan bu aktivitede tanıtılan 6 metre uzunluğundaki Mercedes-Benz Vision Maybach 6 Cabriolet Concept art deco tasarım diliyle geliştirilmiş. Bu konsept, 2016 yılında aynı organizasyonda tanıtılan ve İstanbul Autoshow 2017’de de gösterilen Mercedes-Benz Vision Maybach 6 Concept’in üstü açık versiyonu.

Aracın açılıp kapanan deri tavanı üç parçadan oluşuyor. Konsept, uzun burun kısmı, devasa panjuru, tekneyi hatırlatan arka bölümü, 24 inç çaplı jantlarıyla heybetli bir tasarıma sahip. 2,1 metre genişliğindeki bu konseptin ince stopları da genişlik algısını arttırıyor.

Vision Maybach 6 Concept’in 360 derece olarak adlandırılan iç mekanında bulunan iç ışıkları, alışılmışın dışında bir aydınlatma sunuyor. Bu konseptin deri koltuklarında bulunan sensörler, sürücü ve yolcunun vücut ısısını ölçerek koltuğun ısısını kontrol edebiliyor.

Mercedes’in tasarım bölümü başkanı Gorden Wagener tarafından geliştirilen aracın teknik özellikleri coupe ile aynı. Yüzde 100 elektrikli olan bu konseptin 4 tekerleğinde de elektrik motoru var.

4 tekerlekten çekişli olan aracın elektrik motorları toplamda 550 kW (750 HP) güç üretiyor. Bataryalar 80 kWh kapasiteye sahip. Bu büyük cabrio, 0-100 km/s hızlanmasını 4 saniyenin altında tamamlarken maksimum hızı 250 km/s’de sınırlandırılmış. Vision Maybach 6 Concept’in menzilinin ise 500 km’den fazla olduğu belirtiliyor.

Mercedes Benz Vision Maybach 6 Cabriolet Concept

Hızlı Şarj Özelliği

Kablosuz, elektromanyetik olarak şarj olma seçeneği sunan bu konseptte hızlı şarj özelliğiyle 5 dakikada bataryalarını dolduruyor. Hızlı şarjla 100 km menzil sunan bu araçta otonom sürüş özelliği de var.

* Kelebek kanadı gibi açılan kapakların altında özel olarak tasarlanan 2 valiz ve küçük eşya çantaları bulunuyor.

* 360 derece olarak adlandırılan iç mekan kaliteli ahşap, napa deri koltuklar ve krom parçalarla zenginleşiyor.

Kaynak: Otohaber

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version