Pikapların ne kadar önemli bir sınıf haline geldiğinin en büyük ispatlarından biri olarak artık bu sınıfta Mercedes’in de yer alması gösterilebilir.

Mercedes-Benz X 350 d 4MATIC Değer Artışı

Alman premium markanın geçtiğimiz yaz tanıttığı ilk orta boy pikabı olan X Serisi’nde 163 ve 190 HP’lik iki adet 4 silindirli dizel motor sunuyordu. Hem markanın prestiji hem de modelin birinci dereceden rakibi VW Amarok’un V6 dizel motoru sunması, X Serisi’nde de böylesi bir üniteye karşı beklenti oluşturmuştu.

Bu beklenti Mercedes cephesinden karşılık bulunca Mercedes-Benz X 350 d 4MATIC de yollara çıktı. 258 HP gücündeki 3,0 lt’lik V6 motor, 550 NM maksimum torka da sahip. 4 silindirli versiyonlarla birlikte tanıştığımız kaliteli iç mekan ve iddialı tasarım gibi özellikler X 350 d’de karşımıza çıkıoyr. Esas merak ettiğimiz elbette yeni motorun otomobile kazandırdığı sürüş özellikleri ve karakter.

Titreşimsiz ve yumuşak bir çalışma karakterine sahip olan motorun güçlü sesi keyif veriyor. 1400-3200 d/d aralığında sürekli üretilen maksimum tork, boş ağırlığı yaklaşık 2,3 ton olan kamyonetle kolayca başa çıkıyor.

Mercedes’in kendi geliştirdiği 7 ileri vitesli otomatik şanzıman 7G-Tronic motorla uyumlu bir işbirliği yapıyor. Model adındaki 4MATIC tahmin edildiği gibi 4×4 aktarmaya işaret ediyor. Ancak 4 silindirli versiyonlarda ayrılabilir (devre dışı bırakılabilen) bir 4×4 sistemi varken, V6 motorda sürekli 4×4’e yer verilmiş.

Normal şartlarda ön ve arka aks arasındaki tork dağılımı 40:60 oranındayken standart olarak mekanik bir arka diferansiyel kilidi de sunuluyor.

Akıllı 4×4 sistemi, çok iyi ayarlanmış süspansiyon sistemi ve direkt direksiyon sayesinde bir kamyonetten beklenmeyecek bir çeviklik ve sürüş dinamizmiyle karşılaştık. Konforu da yabana atmayan modelin özellikle gürültü yalıtımı çok dikkat çekici.

Sonuç

6 silindirli motorun X Serisi’ne büyük bir değer kattığına hiç kuşku yok. Markanın logosunu tam anlamıyla hak eden gerçek bir premium haline gelen yeni güç ünitesi X 350 d’yi sınıfının en pahalısı yapacak. Ancak olaya farklı bir bakış açısıyla bakarsak, bu otomobil 6 silindirli bir 4×4 Mercedes ayrıcalığını yaşamanın açık ara ve rakipsiz bir biçimde en hesaplı yolu.

Otohaber

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version