Mercedes’in Türkiye’de en çok satılan modeli olan C Serisi makyajlanarak çok daha iddialı olarak yoluna devam ediyor.

Teknoloji Dopingi: Mercedes C 200 4MATIC Exclusive

İlk dikkatimizi çeken yeni LED farlar oluyor. Farların genel formu korunsa da içerisinde iki LED sırası olduğu görülüyor. Gündüz otomobilin fark edilmesini sağlayan LED farlar hava karardığında ise çok iyi bir aydınlatma sağlıyor. Benzer değişiklik stoplarda da karşımıza çıkıyor. Artık daha koyu bir zemin kullanılan stoplarda da yeni LED’lere yer verilmiş. C harfi şeklinde aydınlatmalar makyajla birlikte eklenmiş. Tamponlarda küçük değişiklikler yapıldığı görülüyor. Ön panjur da elmas dokusuyla yenilenmiş.

Otomobilin içerisinde geçtiğimizde yeni direksiyonu fark ediyoruz. Göbeği dairesel formda tasarlanan direksiyonun üzerindeki düğmeler yeniden tasarlanırken dokunmatik kontrol panelleri eklenmiş.

Yeni dijital gösterge grubu da direksiyon arkasından kendini göstermeyi başarıyor. Yüksek çözünürlük ve canlı renkleriyle rahat izlenen dijital gösterge grubu klasik, modern ve sportif seçenekler arasında kişiselleştirilebiliyor. İstenilen bilgiler kolayca göz önüne taşınabiliyor.

Orta konsolda asılı gibi görünen multimedya ekranı da yenilenmiş. Artık daha büyük olan 10,25 inçlik ekranın çözünürlüğü de 1920×720 olarak açıklanıyor.

Otomobildeki etkileyici yeniliklerden biri de konsolu ve iç mekanın havasını değiştiren ambiyans aydınlatmaları istenilen her renkte ayarlamaya izin veriyor. Orta konsoldaki kapaklı gözün içerisinde de kablosuz şarj sistemi yerleştirilmiş.

Bizi etkileyen en büyük değişiklik ise otomobilin karoserinin altında, 1,5 litrelik içten yanmalı motorun elektrikli bir güç ünitesiyle birlikteliği oldu. Bu motorla birlikte alınabilen dört tekerlekten çekiş sistemi de C Serisi’ni “güçlü” gösteriyor.

Motor Özellikleri

Motor kaputu altındaki EQ Boost isimli sistem, kayış tahrikli, 48 Volt beslemeyle çalışan marş motoru ve alternatör 10 kW güç ve 160 Nm tork üretiyor. Bu sistem turbo boşluğunun önüne geçmek için çalışırken, yakıt tüketimi, hızlanma ve konfor unsurlarını da iyileştirme amacı taşıyor.

Otomobilin ilk hareketinden yüksek hıza ulaştığı ana kadar akıcı şekilde, turbo boşluğu hissedilmeden ilerlediğini söyleyebiliriz.

9 ileri vitesli 9G-Tronic isiml otomatik şanzımanın da hızlı ve akıcı vites geçişleri motor ile uyumlu bir yapıda. Vites geçişleri sportif taleplere göre değil, yakıt ekonomisi ve konfor odaklı olduğunu hissettiriyor.

Test aracımızda sürekli 4 tekerlekten çekiş sistemi 4MATIC de bulunuyor. Güç dağılımını mekanik kilitli diferansiyel yerine ağırlık avantajı sağlayan elektronik sistem, ESP, Driving Dynamics Control System ve 4ETS isimli elektronik çekiş kontrol sistem gerçekleştiriyor.

Motor, şanzıman ve çekiş sistemlerinin bu tatmin edici birlikteliği sonucunda 75 kg’lık sürücüyle birlikte 1700 kg’lık boş ağırlık verisi açıklanıyor. Bu rakam bize C Serisi’nin epey tombul olduğunu söylüyor. Bu ağırlık yakıt tüketimi ölçümlerimizde, fabrika verisi olan 6,7 lt/100 km ortalama yaklaşmada zorlanacağımızı düşündürüyor. Test ölçümlerinde elde ettiğimiz 8,0 lt/100 km’lik ortalama test tüketimini kabul edilebilir olarak değerlendirebiliriz.

Mercedes C 200 4MATIC Exclusive Genel Değerlendirme

Makyaj sonrasında tasarımıyla büyük bir fark yerine ince ayarlar sunan C 200 4MATIC’in yeni motoruyla sessiz, yeteri kadar hızlı, makul tüketen bir sonuç ortaya koyduğunu, bu sebeple tercih edilebileceğini söyleyebiliriz.

Otohaber

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version