Siz konfor da isterken sportiflikten yoksun bir spor otomobil satın almaya mecbur değilsiniz. Konfor konusunda kendini kanıtlayan Alman üretici Mercedes-Benz, yeni sporcusu C Coupe'yi de kendinden beklenildiği gibi konforlu bir sporcu olarak karşımıza çıkarttı. Üstelik bu otomobili daha da sportifleştiren AMG paketiyle ithal ederek, konfor unsuru kadar sportifliğini de öne çıkartıyor. Türkiye'ye tek motor seçeneği ile ithal edilen C 250 Coupe'nin donanımın da sadece AMG paket sunulduğu görülüyor. Bu paketin içinde aerodinamik avantaj sağlayan karoser eklentileri bulunuyor. AMG tipi tamponlar, marşpiyeler ve 18 inçlik jantlar sportifliği arttırıyor. Karoseri yere yaklaştıran spor süspansiyonlar ve hıza duyarlı spor direksiyon da C 250'nin sürüş keyfini arttırıyor. İç mekanda da traşlanmış alüminyum pedallar AMG paketinin sportifliğini yansıtıyor. C 250 Coupe'nin ön koltuklarında bir coupede olduğunuzu unutabilirsiniz. Oldukça konforlu olan koltukların yan ve sırt destekleri de sportif kullanımlarda yolcularını sarıyor. On koltuklarda uzun boylular için bile baş ve diz mesafesi sorunu yok. Hatta ön koltuklarda oturanlar bacaklarını tamamen uzatıp feribotta dinlenebilirler bile. Iç mekandaki malzeme ve işçilik kalitesinin abisi E Coupe'den eksik kalır bir yanı olmadığını söyleyebiliriz. Aynı sade şıklık C Coupe'de de karşımıza çıktı. Ön konsoldaki 14,7 cm'lik TFT ekran araç içerisine hareket kazandırmış. Bu ekrandan müzik sistemi kontrol edilebiliyor. Elektronik çekiş sistemi gibi hayati önem taşıyan yardımcıların fonksiyonları ise direksiyon üzerindeki tuşlarla, gösterge grubu ortasındaki ekrandan izleniyor. C Coupe'ye hiç yakışmayan ise cam çerçeveleri olan kapılar. 4 kapılı coupe olan CLS'de bile çerçevesiz kapılar kullanan üreticiden bu otomobilden de aynısını beklerdik. Peki bu tercih araç içindeki gürültü seviyesini şaşırtıcı derecede iyileştirmiş mi?

İç gürültü ölçümlerine bakıldığında bu değerlerin "normal" olduğu görülüyor. Yani kapıların camlarında çerçeve olmayabilirmiş. Bu sayede uzun ve ağır olan kapılar belki bir nebze rahatlatılabilirdi.

Gelelim C 250'nin motoruna. 1.8 lt'lik turbo benzinli motor 204 HP güç üretiyor. Maksimum gücü 5500 d/d'de üreten otomobil, 310 Nm'lik maksimum torka da 2300 d/d'de ulaşıyor. Yüksek devirlerde hızlanmaya istekli olan motor alt devirlerde biraz ayak sürüyor, ilk anda sanki hiç hızlanmayacakmış gibi hissettiren, motorun potansiyelini boşa harcadığını düşündüren ünite, motor devri yüksek tutulup hızlanmaya başlanıldığında ise cevapsız kalmıyor. Ve 4590 mm'lik coupe kendinden talep edileceği gibi "ok" gibi atılıyor.

Hızlanma konusunda tatminkar olan C 250 Coupe test verilerinde, 0-100 km/s hıza 7.70 sn'de ulaşıyor. Aracın 1550 kg'lık boş ağırlığı da göz önünde bulundurulduğunda bu verinin başarılı olduğu açık.

Ara hızlanmalarıyla da göz dolduran otomobilde, 7 kademeli otomatik şanzımanın seri vites geçişleri sunması da keyif veriyor. Vites geçişlerini, istenildiğinde direksiyon arkasındaki kulakçıklarla da manuel olarak değiştirmek mümkün. Ele çok iyi oturan, dolgun direksiyon simidinin arkasındaki vites kulakçıklarına ulaşmak biraz zor. Vites kulakçıklarının küçük olması ergonomiyi biraz törpülüyor. Vites geçişlerinin sportif sürüş tarzından çok konfor ve yakıt ekonomisini gözetircesine desteklediği görülüyor. Bu durumda vites kolunun yanındaki tuş ile "Sport" fonksiyonu seçilip daha seri vites geçişlerine sahip olmak da mümkün.

C 250 Coupe'nin hızlanma verilerindeki tatminkarlık kadar fren konusundaki başarısı da göz dolduruyor. 100-0 km/s fren testinde 36 m'lik değere imza atması C 250 içerisinde güvende hissetmenizi sağlıyor. Ardı arkasına yapılan ani frenlerde bile izinden şaşmadan durmayı başaran C Coupe bu konuda beğenimizi kazandı. Hızlanmasından frenlemesine kadar dengeli bir otomobil olduğundan bahsettiğimiz C 250'nin sürüş karakteri de standart üstü. Otomobil izinde durma konusunda problem yaşamıyor. Arka tekerleklerde 310 Nm'lik maksimum torkun yere aktarılmasında yaşanabilecek tutunma problemleri elektronik yardımcılarla giderilmiş. Hızlı dönülmek istenilen virajlarda araç güvenlik sınırına kadar arkadan kaysa da elektronik yardımcılar zamanında devreye girip tehlikeli bir durum oluşmadan aracı dizginlemenize izin veriyor. Ama sürücü fizik ve trafik kurallarına aykırı bir durumda sınırları zorlamak isterse buna hiçbir elektronik yardımcının yapacağı desteğin etkili olmayacağını da hatırlatmak gerekli. Peki arkadan itişli, güçlü bir coupeniz var. Hiç mi kontrolsüz kontrol istemiyorsunuz! Çekiş kontrol sistemini devre dışı bırakıp, arkadan itişin keyfini siz kontrol edebilirsiniz.

Galeri


















Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version