Yeni Mercedes E-Serisi’nin ilk test konuğu olan E 220 d, yakıt ekonomisiyle aklımızda yer etmişti. Hızlanma konusunda ise öne çıkamadığını söylemiştik. Yeni konuğumuz Mercedes E300 AMG ise performans konusunda iddialı bir benzinli motor ile karşımıza çıktı. Otomobilin hızlanma performansından önce ilk test aracımızda bulunmayan donanımlara da göz atmak istiyoruz.

E Serisi’nin tasarımının S Serisi ve C Serisi2ne benzerliği kafa karıştırıyor olsa da markanın tasarım dilinin modellere uygulanmasını kabul edilebilir olarak karşılıyoruz. E 300’de, AMG donanımı için genişletilmiş çamurluklar, alçaltılmış süspansiyon, büyük hava girişli ön tampon bulunurken opsiyonel olarak alınan 20 inçlik jantlar göze çarpıyor.

Mercedes E300 AMG İç Mekan Özellikleri

İç mekanda ise opsiyonel donanımla alınabilen 12,3 inçlik dijital gösterge paneli dikkat çekiyor. İlk test aracımızda analog göstergeler ortasında dijital bir bilgi ekranı bulunurken, tamamı dijital gösterge grubu farklı bir tecrübe sunuyor. Kişiselleştirmeye izin veren ekrandan otomobilin verileri rahat izleniyor.

Test aracımız fiyat listesindeki en güçlü benzinli motor, 2,0 litre hacmindeki 4 silindirli ve turbo beslemeli motor 245 HP güç üretiyor. Sessiz ve sarsıntısız çalışan motor konfor beklentilerini karşılıyor.

Turbo desteği sayesinde 1300 d/d’den itibaren 370 Nm’lik maksimum torka ulaşabilen motor 4000 d/d’ye kadar bu torku koruyor.

Alt devirden itibaren atak yapıda olan otomobil etkileyici bir hızlanma performansı sunuyor. Fabrika verilerine göre 6,2 saniyelik 0-100 km/s hızlanma verisine yakın olan 6,5 saniyelik test verisi de E 300’ün dinamizmini gösteriyor.

Ara hızlanmalarda da dinamizmini koruyan E 300’ün 9 ileri vitesli otomatik şanzımanı da hızlanma konusunda elini çabuk tutuyor. Akıcı vites geçişleri sayesinde hızlanmadaki tatminkar tablo yakıt tüketiminde de ulaşabiliyor. Fabrika verilerine göre 6,3 lt/100 km’lik ortalama tüketim, test ölçümlerinde 7,5 lt/100 km olarak kayda geçti. 2,0 litrelik benzinli motor ve 1700 kg’a yakın boş ağırlık göz önünde bulundurulduğunda, elde ettiğimiz test tüketiminin makul olduğu görülüyor.

Otomobilin sürüş dinamiklerinden bahsederken konfor odaklı bir yapıda olduğunu belirtmemiz gerekli. 20 inçlik jantların üzerindeki ince yanaklı lastiklere rağmen yoldaki bozukluklar kabin içerisine yansımıyor. Buna karşılık, süspansiyonun konforlu yapısına rağmen otomobilin karoser salınımları rahatsız edici seviyeye ulaşmıyor.

Mercedes E300 AMG’nin Fiyatı Ne?

Fiyat listesindeki en güçlü ve hızlı seçenek E 300 olmasa da, tüketim ve hızlanma konusunda dengeli ve tatminkar bir bütün oluşturduğunu görüyoruz.

Rakipleri arasında Audi A6’nın fiyat listesinde benzinli motor seçeneği bulunmazken E 300’ün karşısına 530i çıkıyor. 2,0 litre 252 HP’lik 530i’nin başlangıç fiyatı 378.800 TL olarak belirlenmiş. Yani neredeyse E300 ile aynı fiyattan başlıyor.

Kaynak: Otohaber

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version