İlk kez 2013 yılında yollara çıkan Mercedes GLA, bugün makyajlı haliyle karşımızda. Yenilenen farlara eklenen yeni LED gündüz farları makyajlı Mercedes GLA 200‘ün imzaları arasında yer alırken, tamponlar ve yeni ön ızgara da otomobilin dinamik tasarımını destekliyor.

Mercedes GLA’nın tasarımına baktığımızda ise kaslı kaput bombeleri ve 2 kanatlı ön panjurlarıyla yapılandırılmış olan motor kaputu aracın SUV karakteristiğini artırırken, ön panjurda bulunan ızgara ve onun altındaki SUV araçların vazgeçilmezi olan yeni tarz olan alt kaporta koruma demirleri ile siyah renkli jant kolu kaplamaları ve gamzeli yan kapı panelleri çok çarpıcı gözüktü benim gözümde.

LED teknolojisi ile gelen uzun ömürlü ve yüksek performanslı göze hoş gelirken aracın lambalarında da aynı teknoloji bulunuyor. Fiber optik kullanılan gündüz sürüş LED’leri, kedigözü ve stop lambaları ahenkli bir yay görüntüsü çizmiş durumda.

Işık donanımlarından kullanılan bu teknolojiler sayesinde hem gündüz hem gece hataya yer bırakmayan bir aydınlatma performansı elde edilebiliyor. Aracın arkasında da stop grubu arasında yerleştirilmiş krom bant ve tavandaki rüzgarlık gibi çarpıcı detaylarla sık dış tasarım tamamlanmış. Arkadaki çift egzoz çıkışı da sportif görünüm için araca eklenmiş bir detay.

Mercedes GLA 200’ün iç tasarımı ise kardeşi A Serisi ile aynı. Direksiyon, gösterge paneli, vites konsolu ve orta konsolda herhangi bir değişiklik yok. Ancak GLA özellikleri arasında onu A Serisi’nden ayıran en önemli farklılık koltuklarının daha yüksek monte edilmiş olması. 41 mm’lik bu yükseklik sürücüsüne bir Crossover kullanmakta olduğunu hissettiriyor.

Bu araçla ilgili yapacağım en ağır eleştiri orta konsolun üzerine yerleştirilmiş ekran olacak. Son zamanlarda pek çok üreticinin kullanmaya başladığı bu sonradan eklenmiş gibi duran ekran umarım kısa süre sonra kullanımdan kalkar. Hem ucuz bir görünüm sunan bu ekran aynı zamanda görüş konusunda da sıkıntılar yaşanmasına neden oluyor.

Mercedes GLA 200’de Tanıdık Motor Tam Aranan Kan

Mercedes-Benz GLA’da dört adet motor seçeneği mevcut. Bunlar 1.5 ve 2.2 litrelik dizel motor ile 1.6 ve 2.0 litrelik benzinli motordan oluşuyor. Benim kullandığım test aracı ise 1.6 litrelik benzinli 156 HP güç ve 250 Nm tork üreten ve 7 ileri otomatik şanzımanı olan GLA 200 versiyonu idi. Perfomans olarak kullanıcısını tatmin etmeyi başaran bu motor otomatik şanzımanla uyumu bakımından da oldukça iyi bir ünite.

0-100 km/s hızlanmasını 8.8 saniyede tamamladığı belirtilen modelin bu değeri bile performans anlamında eksiksiz olduğunu ortaya koyuyor.

Standart donanımı bile bir hayli zengin olan GLA’da tüketicilere uzun bir opsiyonel donanım da sunuluyor. Ancak açıkçası Türkiye paketi o kadar dolu ki herhangi bir ilave donanıma gerek kalmıyor.

Sonuç: Mercedes GLA safkan br arazi aracı olmasa da hafif arazide oldukça etkileyici işler yapan bir model. Üstelik bunu yaparken asfalt konforundan da ödün vermiyor. Her şey bir yana, GLA gerçek Mercedes Benz sürüş hissini sunan önden çekişli tek Mercedes modeli. Aracın zengin donanımı ve etkileyici motoru da satın almak için yeterli bir neden.

Kaynak: Otostil

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version