Mercedes GLA'nın tasarımı herkese dönüp baktıran cinsten, Ancak insanların bu aracın bir SUV olduğunu anlamaları için sanırım biraz zamana ihtiyaç var. Çünkü bu araç, önceki SUV'lara göre daha kısa ve görkemli tasarımıyla şehir içi sürüş alışkanlıklarına mükemmel uyum sağlayan ve yeni bir segmentin öncülüğünü yapan bir kompakt model. GLA önden görünümüyle Mercedes ailesinin bir ferdi olduğunu kanıtlıyor. Yine geniş panjur ortasında büyük Mercedes logosu kullanılmış. Aracın ön tamponun altında kullanılan metal bölümün gövde renginden farklı renkte olması daha ilk bakışta dinamikliğin göstergesi oluyor. Bunun haricinde tampon köşelerindeki hava giriş kanalları, kaput, üzerinden başlayan keskin hatlar araca kaslı ve güçlü bir görüntü katıyor.

GLA'nın arka tamponunun altındaki difizor araca sportiflik katıyor. Tavan boyunca uzanan çıtalar ise aracın SUV olduğunun göstergelerinden birkaçı. Testimizde kullandığımız GLA 200'ün Urban paketli versiyonunun iç mekanına girdiğimizde son zamanlarda klasikleşen Mercedes konsolu bizi karşılıyor, Sportifliğin ön planda tutulduğu bu iç mekan kaliteli işçiliği ile dikkat çekiyor. Spor direksiyonu elden bırakmanız için hiçbir sebep yok çünkü üzerindeki kumanda tuşları işinizi rahatlıkla görebiliyor. Urban paketinde kullanılan farklı koltuk döşemeleri oldukça şirin. Diğer Mercedes modellerine göre dikkat çeken tek özellik ise yüksek oturum pozisyonu. Ancak unutmayalım ki GLA minik bir SUV… Arkada oturan yolcular için diz mesafesi beklentileri karşılıyor. Tavan boyunca uzanan cam tavan aracın içine ferahlık katıyor. Bluetooth destekli multimedya sistemi işlevsel. Müzik sistemi ise her zamanki gibi oldukça başarılı. Kaputun içinde 1.6 lt'lik motor yerini almış. Bu motor 5300 d/d 'da 156 beygir güç üretiyor. 7 ileri otomatik şanzımana sahip GLA 200 0-100 km/s hızlanmasını 8.8 saniyede tamamlıyor.

Araç ekonomik kullanımda 100 km'de 5.8 lt'lik bir tüketim verisine sahip. Testimiz sırasında performanslı sürüş de dahil olmak üzere 8.8 lt'lik bir tüketim verisiyle karşılaştık. Bu değer turbo motorlu benzinli bir otomobil için hiç fena değil. Sürüş kabiliyetleri bir SUV'a göre tabii ki boyutları sayesinde çok sportif ve dinamik. Hızlı virajlarda önden çeker olmasına rağmen önden kayma gibi bir problemle karşılaşmadık. 156 beygir gücündeki motor ise tatmin edici bir performansa sahip. Mercedes GLA 200 Urban'ın başlangıç fiyatı 128 bin TL. Opsiyonel Bi-Xenon farlar, panoramik cam tavan ve metalik renk de eklenince fiyat 138 bin TL'ye çıkıyor.

Kaynak: Quattroruote

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version