Mercedes X Class, seçkin ve güçlü görünen tasarımıyla daha yollara çıkmadan bile adından söz ettiriyordu. Şimdi ise motor seçeneklerinin arttığı döneme geldik. İlk testimizde 4 silindirli dizel motoruyla konuğumuz olan X Class, ailenin tepesindeki modeli, X 350 d 4MATIC ile karşımızda.

Çalıştırıldığında motor kaputu altından yükselen homurtularla kendini belli eden V6’yı ön çamurluklardaki logolardan da fark ediyoruz.

Dev İş Başında: Mercedes-Benz X 350 d 4MATIC

X 350 d 4MATIC, V6 dizel motoruyla 258 HP güç ve 1400 d/d ile 3200 d/d arasında 550 Nm maksimum torka sahip.

İlk kalkış anında yaşanan ivmelenme hissi, bu iri aracın ağırlığıyla size zorluk çıkartabileceği hissini ortadan kaldırıyor. Bu, enine boyuna devasa hissettiren kütle, kompakt sınıfta güçlü bir otomobilmiş gibi hızlanıyor.

Fabrika verilerinde iddia edilen 7,9 saniyelik 0-100 km/s hızlanma süresini test ölçümlerinde de elde ettik.

V6 motorun isteğini destekleyen 7G-Tronic Plus şanzıman ve 4MATIC aktarma sistemleri sayesinde hem 0 km/s’den hızlanmalarda hem de esneklik testlerinde çok tatmin edici sonuçlar ortaya çıktı. 4 silindirli motor seçeneklerinde farklı olarak X 350 d sürekli dört tekerlekten çekişli olarak ilerliyor.

Yüksek ağırlık merkezine rağmen X 350 d 4MATIC’in karoser salınımları rahatsız edici seviyeye ulaşmıyor. Viraj ve dönüşlerde viraj hissi kaybolmuyor. Direksiyon ve süspansiyon ayarları konfor odaklı yapıda. Direksiyonun geri bildirimleri sınıfının standartlarına göre oldukça başarılı.

X 350 d 4MATIC’e Özel Detaylar!

Aracın ihtişamlı görünümü ve sürüş dinamikleri kabin içerisindeki havayla da devam ettirilmiş. İç mekanda da güçlü ve şık görünen aracın malzeme ve işçilik kalitesi pikap sınıfına yeni bir seviye kazandırıyor. Burada X 350 d 4MATIC’e özel detaylar olduğunu görüyoruz.

Vites konsolunda 4 silindirli X Class versiyonlarından farklı olarak dokunmatik kumanda sistemi bulunuyor. Vites konsolunda bir diğer farklılık da Dynamic select sürüş modu düğmesi. Bununla, Comfort, Eco, Sport, Manuel ve Off-road seçenekleri tercih edilebiliyor.

V6 motorla gelen bir diğer fonksiyon da direksiyon arkasındaki vites değiştirme kulakçıkları. Çekiş sisteminde 4MAT, 4H, 4L sunulurken, arka diferansiyeli kilitleme düğmesi de yer alıyor. Sürücüye arazide ve kaygan zeminde büyük bir güvenlik desteği sağlayan eğim iniş kontrolü fonksiyonunun düğmesi de bu bölümde yer bulmuş.

X 350 d 4MATIC, hem tasarımıyla hem de iç mekanıyla etkileyici bir araç. İçerisinde göreve odaklı bir pikap gibi değil seçkin bir SUV’da gibi hissettiren X 350 d 4MATIC, sürüş kalitesiyle de sınıfının genelinden ayrılıyor.

Otohaber

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version