Mercedes’in ağır ticari araç sınıfında uzun yol ve nakliye araçları için Mercedes Actros, inşaat sektörü için Mercedes Arocs, şehir içi dağıtım için ise Mercedes Atego yer alıyor.

Bu modellerde görev yapan Euro 6 emisyon standartlarındaki motorlar, yüksek yanma verimi sayesinde düşük yakıt tüketimiyle öne çıkıyor. Mercedes’in Türkiye şartları göz önüne alınarak geliştirdiği ağır ticari araç yelpazesinde, ESP, Acil Fren Sistemi, Şerit Takip Sistemi ve Yorgunluk Algılama Asistanı görev yapıyor.

Mercedes Actros

Her yük ve taşımacılık ihtiyacı için farklı seçenekler sunan Mercedes Actros’un çekici ailesinde 4×2 aktarma var ve bu araçta 421 HP ya da 449 HP’lik 12 litre hacminde 6 silindirli motor görev yapıyor.

Mercedes Actros kamyonda 6×2, 8×2 aktarma seçenekleri yer alıyor. Bu araçta 320 HP’lik 8 litre ya da 421 HP’lik 12 litre hacminde 6 silindirli dizel motor seçenekleri var. Actros’ta Aktif Fren Asistanı (ABA), şerit takip asistanı (LDWS), ESP, yorgunluk algılama asistanı, yokuşta geri kaymayı önleyen hill holder ve nakliyede hava süspansiyonlu arka aks özellikleri yer alıyor.

Tüm modellerde Powershift 3 otomatik şanzıman, 3 kademeli ve güçlendirilmiş motor freni ve hız sabitleyici standart. Tüm araçlarda Power-Brake özelliği isteğe bağlı olarak yer alıyor.

Mercedes Arocs

Arocs inşaat serisi kamyonları, beton mikserinden damperli kamyona, çekiciden beton pompasına kadar uzanan geniş ürün yelpazesine sahip. Arocs çekicilerde 4 farklı kabin seçeneği bulunurken 4×2 ya da 6×4 aktarma seçenekleri yer alıyor. Arocs’ta 3 kademeli ve güçlendirilmiş yeni motor freni ve hız sabitleyici standart olarak görev yapıyor.

Arocs’un direksiyon kolonu üzerindeki vites kolu sürüş konforunu arttırıyor.

Mercedes Atego

Ağırlık olarak şehir içi taşımacılığına hitap eden Atego’da azami yüklü ağırlığı 10 tondan 16 tona kadar uzanan farklı tonaj seçenekleri var.

Yüksek manevra özelliğiyle dar sokaklarda da pratik bir model olan Atego’nun 90 derece açılabilen kapıları sayesinde iniş ve binişlerde kolaylık sunuyor.

Atego’da 180 HP’den 300 HP’ye kadar değişen farklı motor seçenekleri bulunuyor ve bu araçta 3.100 mm ya da 5.400 mm aks mesafesi var.

4×4 aktarma seçeneği de olan Atego’da havalı veya çelik süspansiyon opsiyonu ile yataksız kabinde çift koltuk seçeneği yer alıyor. Ayrıca isteğe bağlı olarak PowerShift 3 şanzıman sunan Atego’da ESP ve şerit takip asistanı var.

Otohaber

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version