Çin’in Şangay şehrinde düzenlenecek olan otomobil fuarı, 2018 Pekin Otomobil Fuarı kapsamında Maybach Vision Ultimate Luxury modelini tanıtmış olan Mercedes Benz’in ikinci durağı olacak. Bu yılki fuarda ise Mercedes yine yerden yüksek giden bir konseptin tanıtımını gerçekleştirecek.

Hayalet gösterge ve eğlence ekranı tek panelde

Prototip halindeyken birçok kez casus kameralara yakalanan ilk GLB konsepti, Mercedes’in fuardaki en büyük kozu olarak öne çıkıyor. Her ne kadar kamuflajla kapatılmış olsa da ortaya çıkan ilk fotoğraflara bakarak bu aracın yakında seri üretime girebileceği çıkarımında bulunmak mümkün.

Üç köşeli yıldızın yeni nesil çoğu aracın yer verdiği dikdörtgen şeklindeki, tek panelli hayalet gösterge ve araç içi eğlence ekranı GLB’deki yerini almış bulunuyor.

GLA ve GLC’nin arasında yer alacak

Peki, gelelim GLB’nin nasıl bir model olacağı sorusuna. Henüz yeni geliştirilen bu konseptin GLA ve GLC arasında yer alması kuvvetle muhtemel. Bu noktada Mercedes’in ürün gamında çok fazla crossover modelinin olduğu söylenebilir, fakat görünüşe göre Alman üretici bunda herhangi bir beis görmüyor.

Keskin hatları yüzünden yürüyen kutuya benzetilen GLK’nin aksine yeni nesil GLB’ler G-Class’ın yeni ve sevimli üyesi olmaya aday.

2 haftadan az kaldı

16 Nisan tarihinde kapılarını ziyaretçilere açacak olan Auto Şangay 2019 fuarına iki haftadan az kaldı. Günü geldiğinde Mercedes’in yeni crossover modeline ilişkin detayları sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version