1998 cc, 4 silindir, turbo, dört tekerlekten çekiş, 231 bg, 350 Nm… İşte Mini Countryman JCW…

Almanya’dan İtalya’nın kuzey sınırına kadar bir sürüş yapmanız gerektiğini düşünün. Bunu yaparken de rotanız üzerinde Almanya’nın otoyollarının ve Avusturya üzerinden aşmanız gereken virajlı dağ yollarının olduğunu hayal edin. Kulağa böylesine güzel gelen bir yolculuk, o kadar da güzel olmayan bir otomobille kabusa dönüşebilirdi.

Mini Countryman JCW Gamın En Hızlısı

Neyse ki Mini Countryman JCW’nin direksiyonu başındayım. Yolumuzun ilk kilometrelerinde, bu yolculuğun eğlenceli geçeceğini anladık.

Spor koltuklar, renkli ve kullanışlı kabin tasarımı, Mini’nin uygun ağırlıktaki o tanıdık direksiyonu, hızla ve sarsıntısız çalışan şanzıman (sadece vites düşürmelerde, vites yükseltmelerdeki kadar çabuk hissettirmiyor, o kadar), sağ ayağınıza ilk andan itibaren çabuk cevaplar veren ve kulaklarınıza derinden ama lezzetli tınılar gönderen 1998 cc’lik 4 silindirli motor, kısacası; temel kontrolleriyle her anlamda hızlı bir Mini gibi hissettiren ama aslında boyutları o kadar da Mini olmayan bir modelle, her şey yolunda gitmeliydi. Öyle de oldu.

Hızlı Mini’lerin hepsinde olduğu gibi Countryman JCW’de de üç sürüş modu var. Bu üç sürüş modu arasındaysa, standart olan en iyisi. Bunun nedeni, Eco’nun gaz tepkilerini biraz fazla yumuşatması. Sport modunda da direksiyonun sanal bir ağırlık kazanması. Yani Countryman JCW, motorunu ilk çalıştığınızdaki ayarla yeterince iyi.

JCW’nin virajlı yollarda ve yüksek hızlı otoyol sürüşlerinde ağırlığını ve boyutlarını hissettirmeden yol aldığını söyleyemeyiz ama buna karşın JCW’nin gövdesini kontrol etmekte zorlandığı da söylenemez.

Virajlarda ve yüksek hızlarda, otomobilin rüzgar direncine ve ağırlık transferine direndiğini hissediyorsunuz ancak JCW, kabin içindekileri tedirgin etmekten çok, onları eğlendiren bir karakter sergiliyor ki bu, temelde performanslı bir aile otomobili olan model için önemlidir.

Karar: 92 bin euroluk fiyatı kulağa korkutucu geliyor olsa da, en azından iyi bir otomobile sahip olacağınızı bilmek içinizi rahatlatıyor.

Kaynak: TopGear

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version