Kötü başlangıçlar her ürünü zora zokar. Mitsubishi içinse kötü başlangıçlar değil kötü giden maceralar söz konusu. Japon üretici Evo efsanesinin gölgesinde kalmış koca bir ürün gamına sahip ve bu nedenle arazi şanını çığ gibi büyüyen crossover tutkusu için kullanmayı başaramadı. ASX'in yeni motor seçeneği bu noktada  devreye girerek oyun değiştirici olmak zorunda. Fakat açık konuşalım bunun için artık çok geç olabilir. Çünkü küçük hacimli bir dizel motor ancak bundan 7 yıl önce oyun değiştici rolüne sahipti. Bugünse iyi bir otomatik şanzımanınız yoksa dizel motor tek başına çok işe yaramıyor. Yine de hiç yoktan iyidir diyelim ve dizel motorun özelliklerine geçelim.

Motorun kaynağı PSA Grubu, yani Peugeot, Citroen, Ford, Volvo ve BMW tarafından kullanılan artık adını otomobil Hall Of Fame'ine yazdırmış olan motor söz konusu. Bugün en modern hali 120 HP güç ve 300 Nm tork üreten motoru Mitsubishi 114 HP güç ve 270 Nm tork üreten versiyonuyla kullanıyor. Motorun bu kadar geniş kullanım alanı bulmasının sebebi başarısında gizli ve bu  başarıdan ASX de faydalanıyor. Devirlenme isteği yüksek, torkun devir bandına dağılımı homojen, çekiş gücü de tatmin ediciden çok daha iyi. Mitsubishi bu motoru metalik sesler çıkartacak kadar kemikli ve keyifli 6 vitesli bir manuel şanzımanla sunuyor ve şanzımanın oranlarının iyi ayarlanmış olması da keyfini bir kat arttırıyor. Sonuç olarak elde edilen 6,3 litre/100 km'lik tüketim değeri de oldukça iyi.


Peki ASX'in geri kalan özellikleri nasıl? Mitsubishi son dönemde trendlerini takip etmek konusunda yüksek performansa sahip değil ve ASX'in iç mekanında da bu izlenebiliyor. Makyaj sonrası iç mekanda daha kaliteli hissettiren ve güncel modaya daha çok uyan kaplamalar kullanılmaya başlandı. Hem lake kaplamalar hem de karbon-fiber görümlü kaplamalar bu modaya uyumu vurguluyor. İç mekandaki işçilik kalitesi iyi düzeyde, malzemeler sağlam hissettiriyor ve alan sunumu da oldukça iyi. ASX'in sürüşünü sona sakladık çünkü Mitsubishi'nin zamanı 10 yıl öncesinde durdurmuş olmasının getirdiği en keyifli özellikler burada gizli. ASX'in sürüşü rakiplerinin yapay hissinden çok uzak, iletişim halinde ve keyifli. Süspansiyon sisteminin tepkileri, direksiyon sisteminin hassaslığı ve görüş açıların gibi özellikleri de çok başarılı. Dahası konfor konusunda da oldukça iyi durumda.

Bütün bunların en güncel ve popüler rakibinin daha güçlü dizel motora ve otomatik şanzımana sahip versiyonuyla aynı olan fiyatını açıklamaya yetmemesi çok yazık.

Kaynak: Car

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version