Modernleşmek beraberinde çok yönlülüğü de getiriyor. Eskiden bir araçtan sadece ait olduğu sınıfın özelliklerini göstermesi beklenirdi. Örneğin pick-up’lar kısa bir süre öncesine kadar sadece yük taşıma araçları olarak görülürlerdi. Ancak son dönemde piyasadaki modellere bakmamız, pick-up seğmenimdeki araçlara karşı oluşan beklentilerin yüksekliğini ve çok yönlülüğünü anlaman için yeterli olacaktır. Mitsubishi L 200 de sınıfında çok yönlülüğü en yüksek seviyede sunan modellerden biri olarak öne çıkarken, yapılan makyaj görsel olduğu kadar kullanım özelliklerinde de iyileştirmeler anlamına geliyor.

Makyajla birlikte değişen ön ızgara ve farlarla birlikte L 200 daha keskin ve güçlü bakışlara kavuşurken, karoser rengindeki parçaların arttırılması da aracın görünümünü daha zarif hale getirmiş. Aracın dış tasarımındaki değişiklikler selefiyle karşılaştırıldığında çok fazla olmasa da, yük bölümünün 18 cm uzaması makyajlı L 200 e daha büyük ve heybetli bir pick-up görüntüsü kazandırmış. İç mekanda makyajın etkileri yeni göstergeler ve orta konsolda görülürken, vites ve el freni kolları da yeniden tasarlanmış. Kalitesi ve tasarımıyla sınıfının en iyileri arasında yer alan kokpitte ön konsolun en altına “gizlenen” elektrikli beşinci camın düğmesine ulaşmak zahmetli. Başarılı yan destekli ön koltuklarında yolcularına rahat bir atmosfer sunan L 200’ün arka koltukları da sınıfının en iyileri arasında yer alıyorlar. Özellikle sırtlığın eğimli yapısı sınıfının ortalamaların üzerinde.

Makyaj öncesinde olduğu gibi 2.5 lt’lik dizel motorlarla satılan L 200, sürüş izlenimine konuk olan Instyle 4×4 versiyonunda görev yapan 178 HP’lik ünite sayesinde sınıfının en güçlüsü unvanını almaya hak kazanıyor. Selefinde 4 kademeli otomatik şanzımanla kombine edilen motor, gücünü artık 5 kademeli yeni otomatik şanzıman üzerinden tekerleklere aktarıyor. 5 kademeli otomatik şanzıman sürücüye aynı zamanda manuel kullanım imkanı da sunarak bu sınıfta farklılık yaratıyor. Boş ağırlığı 1905 kg olan test aracına yeterli ataklığı fazlasıyla kazandıran motor, biraz gürültülü olsa da, sınıfındaki rakipleri de benzer özellikler sergiliyorlar. Mitsubishi’nin Paris-Dakar rallisinde elde ettiği tecrübelerle geliştirilen ve aynı zamanda markanın Pajero modelinde de görev yapan Süper Select 4 tekerlekten çekiş sistemiyle donatılan L 200, 4 farklı çekiş modu sunuyor. Arkadan itişli veya 4 tekerlekten çekişli olmak üzere gücü dağıtmak için 2 ana mod sunan araçta, aynı zamanda 4 tekerlekten çekiş modunda da 3 ayrı seçenek sunuluyor. Arazi sürüşlerinde başarılı aktarma sistemi ve güçlü motoruyla engebeli kolayca aşan L 200, asfalt üzerinde sadece arkadan itişli olarak kullanıldığındaysa, oldukça hareketli bir arka bölüme sahip. Standart olarak sunulan ESP tehlikeli durumların oluşmaması için tetikte beklerken, heybetli boyutlar virajlarda ve şehir içi kullanımda dikkat gerektiriyor.

Kaynak: Otohaber

Galeri


















Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version