Motosikletin bakımı konusunda her detaydan emin olun. Frenlerden, hidrolik yağlarına, zincire kadar dikkatlice inceleyin. Bu konuda hiçbir detayı hafife almayın.

Frenler

Frenlere özellikle değinmek gerekir. En önemli güvenlik unsuru. İniş türevi yollarda en çok etkilenen ekipman. Görünmeyen bir problemle yola çıktıktan sonra karşılaşmamak için önleminizi alın.

Lastik Riske Atılmaz

Uzun yol seyahatinde hiçbir şey kötü bir lastik kadar sürücüyü rahatsız etmez. Her anlamda sürüş güvenliği sorunu yaratır. Elbette sürüş keyfinden de çalar. Lastiğin genel durumunu iyi kontrol edin. Değiştirme gerekliliğine dair en ufak bir işaret görürseniz risk almayın.

Yükleme

Çantalarınızı hazırlarken dikkat edin. Yan ve “topcase” çantada ağırlık konusuna önem vermelisiniz. Sosis çanta gibi diğer alternatiflerde yerleştirmeye önem verin. Vücut hareket alanınız sınırlandırılmamalı. Motosikletinizi asla minibüse çevirmeyin.

Atlamayın

Her gün lastik basıncınızı kontrol etmeyi atlamayın. Zincirinizi ise tavsiye edilen şekilde belirli periyotlarda temizleyip, yağlayın. Ayrıca fırsat buldukça motosikletinizi yıkayın; temizlik şart!

Lastik Meselesi

Lastik konusu malum en önemli konu. Yere temas eden enstrümanımız o. Yolculuğunuzun boyutu ne olursa olsun o mesafeyi çıkarmama ihtimali varsa onu değiştirin. Ömrü varsa lastiği atmayın elbette daha sonra kısa da olsa kullanabilirsiniz.

Lastik seçimi önemlidir, özellikle irtifanın değiştiği, hava şartlarının değiştiği sürüşlerde hem ıslak hem kuru zemin performansı önemlidir.

İyi ısınan ve yol tutuşu iyi lastikler tercih sırasında öne çıkar. Unutmayın iyi bir lastik belki sürüş keyfini 10 katına çıkarmaz ama kötü bir lastik her şeyi berbat edebilir.

Otohaber

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version