Bazen geleceğe büyük bir adım atmak için geriye dönüp bakmak gerekir. Bakın taze fikirlere neler öncülük yaptı?

Top 5 Retro Konsept Otomobil

1. ABARTH 127

1970’lerin başında çıkan Fiat 127’nin Abarth versiyonu diye bir şey yoktu ama bu endüstriyel tasarımcı David Obendorfer’i durdurmadı.

Bugün bile hala güncel görünen bir tasarım çıktı. Ayrıca Renault 4 ve Fiat 600 çalışmalarına da bakın.

2. AUDI ROSEMEYER

R8’den önce Gümüş Ok’tan ilham alınan ve yarış pilotu Bernd Rosemeyer’in ismini taşıyan araç vardı. Sekiz litre W16 motorunu kullanıyordu.

2000 yılında fuarda büyük ses getirmişti ama üretim maliyeti çok yüksekti. Yine de R8 için güzel fikirler üretilmesini sağladı.

3. BMW M1 HOMMAGE

2008 yılında BMW, M1’in sınırlılarını Villa d’Este’de Hommage ile zorlayınca herkesin ağzının suyu akmıştı. 70’lerin orijinal ortadan motorlu aracı modern dokunuşlarla birleştirilmişti.

BMW bunu üretmemeye karar verdi, bunu yerine daha cesur hibrit i8 yapıldı.

4. MIURA CONCEPT

Lamborghini’nin süper otomobili yaratmasının üzerinden 40 yıl geçti ve 1996’da sıra dışı Miura’nın yeniden yorumlanmış hali ortaya çıktı.

Murcielago mekanikleri onun üretilmesi için işleri kolaylaştırsa da, patron Stephan Winkelmann onu veto etti: ‘Lamborghini gelecekle ilgilidir, geçmişle değil’ diyerek ısrarcı oldu.

5. VW ECORACER

2005 senesinden itibaren karbonfiber EcoRacer, yeni fikirlerin test edildiği güzel bir konsept oldu. Ağırlığı sadece 850 kg’ydi ve 1.5 TDI motoru kullanıyordu.

0-100 km/s hızlanması 6.3 saniye, 230 km/s hıza çıkabiliyor ve 3.5 lt/100 km tüketim ortalamasına sahipti. Aynı zamanda coupe’den roadster’e ve speedster’e geçiş yaptı.

Kaynak: Car

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version