Nissan’ın ikonik araçlarında ilk sırada yer alan Z serisi, yakın zamanda prototip bir versiyon ile tanıtılmıştı. Aracın prototip versiyonu çok konuşuldu. Prototip versiyonunun tanıtılmasıyla beraber çok çok konuşulan arka tasarımda da radikal bir değişim işaret edildiği görüldü. Fakat Nissan 400Z adıyla gelecek olan seri üretim versiyonuna ilişkin bir bilgi ise alamadık.

Daha doğrusu tanıtım yapılmadı ve biz de prototip modelinin üzerine nelerin değiştirileceğini öğrenemedik. Ara ara bilgi paylaşımları geliyor olsa da kesin tanıtım tarihi bile belli değildi. Bakın dikkati çekerim “değildi” dedik. Çünkü artık bir tarih açıklandı.

Nissan 400Z Ne Zaman Tanıtılıyor?

Yeni aracın tanıtımı tahmin ettiğimiz gibi 2021 yaz ayarları içerisinde olacak. 17 Ağustos 2021 itibariyle, araç hakkında ne bilgi varsa öğreneceğiz. Şimdiden bildiğimiz, yani sızdırılan şeyler de yok değil. Başta araçta yer alacağı iddia edilen motor konusunda bir bilgi var.

Buna göre seride yer alacak motor 3 litrelik V6 motor olacak. V8 olmasa da motorda çift turbo bulunacak ve beygir gücü de buna bağlı olarak yüksek tutulacak. Manuel şanzıman artısının da yer alacağı iddia edilen aracın beygir gücünün 400-450 beygir civarında olacağı düşünülüyor.

Tork değeri için ise bir tahminimiz yok. Nissan 400Z tork konusunda yüksek değerlere çıkacak bir araç olacak orası kesin. Nasıl kesin diyebiliyoruz çünkü serinin ana yapısı drift kralı olarak geçiyor.

Bu zamana kadarki modellerde de yüksek tork değerleri vardı. Şimdi de bu durum değişmeyecek. Tüm bunlara ek olarak aracın iç tasarımının büyük ölçüde değişeceğinin de altını çizelim. Zaten bir süre önce sızdırılan görsellerde de 8 inç yenilenmiş multimedya ekranı ve bu ekran üzerinde yer alan yeni ızgaralar gibi ayrıntıları gördük.

Artık Ağustos ayını beklemek lazım. Nissan 400Z seri üretim versiyonunda beklediğimiz daha çok fazla şey var.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version