Detroit’te düzenlenen Kuzey Amerika Uluslararası Otomobil Fuarı (NAIAS) için nefesler tutuldu. ABD başta olmak üzere birçok otomobil üreticisinin üst düzeyde katılım göstereceği bu fuar, şirketler için en son teknolojilerini sergileme ve ziyaretçilere tanıtma fırsatını sunuyor. Şimdiden birçok dev otomobil firması fuar için hazırlık ve reklam tanıtım kampanyalarına başlamış durumda.

Bu şirketler arasına şimdilerde Nissan da katıldı. Ancak oldukça gizemli ve merak uyandırıcı bir video ile! Hemen aşağıda yer alan videoyu izleyerek siz de Nissan’ın tanıtacağı yeni araç hakkında fikir sahibi olmaya çalışabilirsiniz.

Nissan ABD’nin YouTube hesabına yüklenen videoda ormanlık alandan geçerken yola atlayan geyikler görünüyor. Bilindiği üzere İsveç ve Kanada gibi soğuk iklime sahip ülkelerde geyiklerin trafik kazalarına karışması sıklıkla meydana gelen bir durum. Tanıtım filminde bu kareye yer verilmesi, Nissan’ın tanıtacağı yeni aracın otomatik olarak ani fren yapma ve kaza önleme teknolojisine sahip olacağı izlenimini uyandırıyor.

18 Ocak’ta resmî olarak tanıtımı gerçekleşecek olan yeni araç için nefesler tutuldu. Çok değil, 4 gün sonra Nissan’ın yeni modelini Detroit’teki fuarda görebileceğiz.

ProPilot teknolojisi bazı araçlara gelmişti

Hatırlanacağı üzere Nissan, ProPilot Assist ismini verdiği yeni nesil bir otonom sürüş teknolojisini Rogue ve Leaf isimli modellerine eklemişti. Önümüzdeki dört yıl boyunca Nissan’ın geliştirmeyi hedeflediği bu teknoloji, ayak pedalları ve direksiyona müdahale etme ihtiyacı duymadan aracın güvenle hareket edebilmesini sağlıyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version