Yenilikçi ve kendine has tasarımıyla dikkat çeken Nissan Micra sahadaki en yeni küçüklerden biri. Selefiyle karşılaştırıldığında büyük bir değişim geçiren otomobili vurgulayan noktalardan biri sunabildiği geniş yaşam alanı.

Micra önde şaşırtıcı derecede geniş bir hareket alanı sunarken arkada oturan uzun boylu yolcuların tıpkı Mazda ve Toyota’da olduğu gibi kafalarını biraz eğmeleri gerekebiliyor.

Micra’da çoğu opsiyonel olsa da sunulan asistan sistemlerin çokluğu ve modernliği günü yakalayan bir seviyede. Otonom acil fren sistemi standart olarak sunulurken, trafik işareti tanıma sistemi, şerit takip ve değiştirme yardımcısı veya çevre görüş sistemi gibi özelliklere ulaşmak mümkün.

Nissan Micra’nın Sürüşü Şaşırtıcı Derecede Olgun

Micra sürüş sırasında da pozitif bir etki bırakıyor. Otoyolda yola tok bir biçimde oturan küçük Nissan, bununla birlikte yol yüzeyindeki hasarları Ford veya VW kadar etkili bir biçimde filtre edemiyor.

Nissan Micra, yol tutuş parkurunda nispeten belirgin gövde salınımı ve güçlü bir önden kayna eğilimine rağmen daha önceki testle karşılaştırıldığında 3 saniye daha hızlı olmayı başardı. Bunun nedeniyse test aracında daha büyük ebatlı lastiklerin kullanılmış olması. Bu sayede Citroen, Seat veya Volkswagen’in seviyesinde tur zamanı elde edebiliyor.

Ayrıca otomobilin hem sıcak hem de soğuk frenlerle imza attığı 35 metrenin altında kalan 0-100 km/s mesafesi iyi ve doğru lastik kullanımının hem güvenliği hem de performansı nasıl etkilediğini gösteriyor.

Nissan Micra’nın Performans Verileri

Performans demişken: Micra’yı hareket ettirmekten sorumlu ve sadece 0,9 lt hacminde olan 3 silindirli motor kaba çalışma karakteri bir yana vasat performansıyla da akılda kalıyor.

Otohaber

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version