Nissan'ın Crossover segmentini kendisine getiren modeli Qashqai yenilendikten sonra çok daha iddialı bir hale geldi. Nissan’ın güncel çizgilerini taşıyan model, şık bir görünüme sahip. Sivri bir burun yapısına sahip olan otomobilin arkaya doğru daralan bir tasarımı olduğundan daha uzun görünmesini sağlıyor.

Kabine geçtiğimizde ise yeni tasarım göze hoş geliyor. On konsoldaki dokunmatik ekran çevresel görüş sisteminin de ekranı olarak çalışıyor. Ekran boyutları nedeni ile bu sistemin çok verimli olduğunu söyleyemeyiz. Malzeme kalitesi ise eskisine oranla artmış. Devamlı dokunulan kısımlarda sorun yaşanmıyor. Kabinde sunulan yaşam alanı ise geniş. Diz ve baş mesafesinde herhangi bir sıkıntı yaşanmıyor. 430 litrelik bagaj arka koltuklar yatırıldığında 1585 lt'ye kadar genişletilebiliyor. Sürüş sırasında kabin içinde rahatsız edici sesler duyulmuyor.

Yeni Nissan Qashqai’nin kaputunun altında ise Renault imzalı 1.6 lt’lik dizel ünite bulunuyor. Hacim artışı ile birlikte artık 16 supaplı olan motor 4000 d/dak’da 130 bg güç üretiyor. Motorun maksimum torku ise 1750 d/dak’da 320 Nm. Altı ileri otomatik şanzımanla kombine edilen motor, Qashqai’yi 11.1 sn’de 100 km/s hıza ulaştırıyor ve 183 km/s maksimum hıza çıkabiliyor. Ortalama tüketimi 4.6 lt/100 km olarak açıklansa da Qashqai’nin tüketimi 6.0 lt/100 km seviyelerine ulaşıyor. Motor performans açısından da bu büyük crossover’ı canlandırmakta zorlanmıyor. Tamam, belki sürücüyü çok fazla heyecanlandıran bir yapısı yok ama yine de tatmin edici bir performans sunduğunu söyleyebiliriz.

Qashqai’nin sürüşü öncüsüne göre bir hayli iyileşmiş. Direksiyon hissi çok iyi olmasa da sürücüyü eskiye oranla daha fazla bilgilendiriyor. Virajlarda biraz fazla yatsa da çizgisinden kolayca çıkmayan Qashqai’nin tek handikabı düşük profilli lastikleri ile konfordan ödün vermesi. Evet, dışarıdan bakıldığında şık görünüyor ama bu şıklığın bedeli sertleşen süspansiyon oluyor. Çok zorlandığında önden kayma eğilimi gösteren araç, çizgisine kolayca döndürülebiliyor. X-Tronic adını taşıyan CVT şanzımanın geçişleri ise sarsıntısız ve akıcı.

Son olarak ise Qashqai’nin fiyat listesine göz atalım. 1.6 lt dizel motor ve otomatik şanzıman kombinasyonu ile bu otomobilin başlangıç fiyatı 88 bin 990 TL. Dizel ve otomatik olması bile bu rakamın yüksek olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Bunun dışındaki her şey ise Nissan Qashqai'nin lehinde.

Kaynak : Autocar

Galeri





























Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version