İkinci nesliyle yollarda olan otomobil, ikinci baharını olgun özelliklerle birlikte tüketicilere de yansıtıyor.

Karoser

2007 yılında yollara çıkan ilk nesliyle şehirli crossover trendini başlatan öncü modellerden biri olan Qashqai, bugün ikinci nesliyle yollarda.

2017 sonunda geçirdiği makyajla olgunluk çağını yaşayan otomobilin karoseri sınıfındaki rakiplerinin neredeyse tamamından daha kompakt. Toplam yüksekliğin 1590 mm olması yerden yüksek hatchback hissi veriyor.

İç mekanda sunulan yaşam alanı boyutlar dikkate alındığında yeterli tanımını hak ediyor. Ancak bununla birlikte sınıfında rekabet ettiği modellerin pek çoğuna göre baş mesafesinde eksiklik hissediliyor.

Üst donanımla gelen gerçek geri döşeme, multimedya sistemi ve panoramik cam tavan gibi özellikler kalite hissini arttırıyor.

Motor/Sürüş Özellikleri

Türkiye pazarındaki en güçlü motor seçeneği olan 1,6 lt 130 HP’lik dizel üst donanımda boş ağırlığı 1,5 tonu geçen Qashqai’yi yeterince istekli bir biçimde hızlandırıyor.

X-Tronic olarak adlandırılan sürekli değişken oranlı (CVT) otomatik şanzıman gaz pedalı yumuşak kullanıldığında, vites değişimleri olmadığı için akıcı bir sürüş ortaya çıkıyor.

Bununla birlikte ani hızlanma istekleri veya yüksek hızlı otoyol sürüşlerinde motor geriliyormuş hissi de verebiliyor. Makyajla birlikte sürüş konforunda belirgin bir iyileşme gözlenen otomobilin motoruysa özellikle son dönemde ortaya çıkan rakiplerinin karşısında gürültülü kalıyor. Yol tutuş konusunda can sıkmayan Qashqai bu tür bir otomobil için olması gereken sürüş dinamizmini yeterli seviyede sunabiliyor.

Rekabet Karnesi

Beklentileri büyük ölçüde karşılayan bir versiyon zenginliği sunan Qashqai’nin rekabet ettiği model sayısı çok. Benzinli ve dizel motorlarda otomatik şanzıman sunabilmesi, donanımı ve imajı yüksek bir isim taşıması otomobili sınıfının en önemlilerinden biri haline getiriyor.

Otomatik şanzımanın hem benzinli hem de dizel motorda baz donanımla tercih edilememesi otomobilin ulaşılabilirliğini bir miktar azaltıyor.

Güvenlik ve konfor donanımlarıyla göz dolduran otomobil, kendisinden sonra yollara çıkan pek çok rakibinden daha ileride. Bunun dışında düşük hacimli dizel motorla birlikte, manuel şanzımanlıda olsa tekerlekten çekişli bir versiyon sunabilmesi de Qashqai için bir artı.

Sonuç

Kompakt SUV pazarındaki boşluğu ilk dolduran modellerden biri olan Qashqai bu neslinde olgunluk çağını yaşıyor. Rakiplerinin neredeyse tamamından daha kısa olan otomobilin bu yönü şehir içinde pratikliği arttırırken yaşam alanı ve bagaj hacminden biraz taviz verilmesini de gerektiriyor.

Otohaber

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version