Nissan Qashqai‘nin dış görünümünde yapılan değişiklikler en çok ön kısımda kendini belli ediyor. Aracın ön yüzünün merkezinde Nissan amblemini çerçeveleyen yeni V-motion ızgarası yer alıyor.

Ön tamponla bütünleşen yeni V formlu heybetli ön ızgara, bumerang formlu LED gündüz farlarıyla tamamlanıyor.

Qashqai’nin yenilenen arka tamponu, çizgileri ve farlarıyla daha modern bir yapı kaznaırken bumerang formlu, 3D aerodinamik efekti verilmiş arka farlar dikkat çeken yenilikler arasında yer alıyor.

Nissan’ın yeni modellerinin tasarımını yansıtan ve tüm Qashqai versiyonlarında standart olarak sunulan yeni deri direksiyon ilk bakışta dikkat çekiyor. D formlu, altı düz direksiyon simidi araca giriş ve çıkışı kolaylaştırırken aynı zamanda daha sportif bir görünüm sunuyor.

 

Nissan’ın yeni Intelligent Mobility özellikleriyle donatılan yeni Qashqai’deki öne çıkan yenilik park esnasında çarpmaları önleyen akıllı arka çapraz trafik uyarı sistemi. Sistem, kör noktalardan veya köşelerden yaklaşan araçlara karşı ya da araç hareket halindeyken park etmiş başka bir araca yaklaşırsa sürücüyü sesli ve görüntülü olarak uyarma özelliğini taşıyor.

Nissan Qashqai’de kullanılan 1.2 lt benzinli motor manuel ya da X-Tronic otomatik şanzımanla kombine edilebiliyor. Test aracımız da X-Trail şanzımana sahip. Bu şanzıman CVT olarak adlandırılan, dişli yerine kasnak kullanılan şanzıman türünden.

1.2 lt turbo beslemeli motor 5200 d/d’da 115 HP güç ve 1750 d/d’da 165 Nm torka sahip. 173 km/s maksimum hız ve 12.9 saniye 0-100 km/s hızlanma değeri sunan aracın ortalama yakıt tüketimi 5.2 lt/100 km.

Otohaber

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version