2017 Nissan X-Trail makyajlanarak yeni bir yüze büründü. Daha güçlü ve modern görünen otomobilin içerisinde de makyajın etkileri kalite algısını etkiliyor. 1,6 litrelik dizel motor ve otomatik şanzıman ikilisiyle karşımıza çıkan otomobilin neler sunduğunu öğrenmeye başlıyoruz.

Nissan X-Trail’in tazelenme zamanı gelmişti. Otomobilde daha kaslı bir ön panjur kullanılmış. Krom kaplı panjur otomobilin şıklığını arttırıyor. Yeni far ve LED gündüz aydınlatmaları da panjurun çizgilerine uygun tasarlanmış. Platinum donanımında standart olarak gelen tam LED adaptif far sistemi de yeni. Test aracımızda olan bu sistemin başarılı bir aydınlatma sağladığını söyleyebiliriz.

Nissan X-Trail’in Ön Tamponu Fark Yaratıyor

İri hava girişiyle ön panjurla bir bütünmüş gibi tasarlanan ön tampon da fark yaratan yeniliklerden. Tampon köşelerinde yer bulan yeni sis farları da tüm donanımlarda standart. Arkaya geçtiğimizde stopların değiştiğini görüyoruz. Makyaj öncesinde şeffaf çerçeveli olan stoplar koyu zemine bürünüp daha olgun bir izlenim yaratmış.

Makyaj etkisi X-Trail’in içerisine geçilir geçilmez fark ediliyor. Yeni direksiyon simidinin çok şık ve makyaj öncesine göre daha kaliteli olduğu hissi doğuyor. Altı düzleştirilen direksiyon simidi sürücünün dizleri için daha fazla alan ortaya çıkartıyor. El ile uyumu başarılı. Üzerindeki kontrol düğmeleri de yenilenerek daha ergonomik olması sağlanmış.

Makyajla gelen yeni Bose ses sitemi oldukça kaliteli ses çıkışı sağlıyor. X-Trail elektronik donanımları arasındaki şerit takip, kör nokta uyarısı, yorgunluk algılama, çevre görüş ve eğitim desteği sistemleriyle güvenlik konusunda da tatminkar bir paket sunuyor.

Konsolda kullanılan deri görünümlü kaplama da makyaj sonrasının yeniliklerinden bir diğeri. Koltuk döşemeleriyle uyumlu olan bu kaplamanın X-Trail’in kabininde kalite algısını arttırdığı bir gerçek. Piyano siyahı kaplamalar ve yumuşak plastik malzemeler ile de konsolun kalite algısı yüksek tutulmuş.

Nissan X-Trail Artık 5 Koltuklu Olarak Alınabiliyor

Otomobil, makyaj öncesinde 7 koltuklu olarak satılırken artık 5 koltuklu olarak da alınabilecek. 5 koltuk ile 565 litre, 7 koltuk ile 445 litrelik bagaj hacmi sunuyor. 5 kişilik yaşam alanı sunan test aracımızın geniş bagajı, geniş ve aydınlık kabiniyle sınıfının cömert modellerinden olduğunu söyleyebiliriz.

Test aracımızdaki 1.6 dCi turbo dizel motoru tanıyoruz. Yakıt ekonomisiyle makyaj öncesinde de X-Trail’de beğenimizi kazanan motorun X-Tronic isimli CVT şanzıman ile uyumu başarılı. Makul hızlanma verileri karşılığında yakıt ekonomisi konusunda çok tatmin edici sonuçlar sunuyor. CVT tipindeki şanzımanın ise türünün en iyi örneklerinden olduğunu, motor ile çok uyumlu çalıştığını bir kez daha hatırlatalım.

Sürüş dinamiklerinde yerden bu kadar yüksek olan otomobilin makul derecede karoser salınımlarını kontrol edebilmesi güvenlik hissini arttırıyor. Net ve kolay yönlendirilebilen direksiyon sistemi konforlu bir yapıda. Süspansiyon sisteminin serte yakın ayarları bozuk zeminlerde biraz sarsıntıları yansıtsa da asfalt üzerinde yeterli konforu sağlıyor.

Kaynak: Otohaber

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version