ABD’de düzenlenen Detroit otomobil fuarına katılan Nissan, Xmotion SUV konseptini tanıtarak dikkatleri üzerine çekti. Şirketin son geliştirdiği “Human Machine Interface”, yani “İnsan Makine Arayüzü” yazılımına ev sahipliği yapan araçta yeni nesil ProPilot otonom sürüş asistanı teknolojisi de yer alıyor. SUV segmentinin gelecekte ne yönde şekilleneceğine dair fikir veren bu konsept tasarımı, fuarı ziyaret eden katılımcıların takdirini kazandı.

Nissan’ın yeni tasarım dilinden esintiler taşıyan aracın dış görünümü, geçtiğimiz yıl Tokyo’da düzenlenen otomobil fuarında tanıtılan IMx SUV konseptinden esintiler taşıyor. Keskin çizgi hatları Xmotion’un arka bagajına kadar taşınırken, 21 inçlik dev tekerlekler aracı olduğundan daha güçlü gösteriyor.

İç dizayna baktığımız zaman ise Xmotion’un altı koltuklu olduğu görülüyor. Parlak kırmızı rengin hakim olduğu iç dizayn, Japonya’nın ulusal bayrağında yer alan beyaz rengine de ev sahipliği yapıyor. Orta konsol boyunca ise ahşap kolçak uzanıyor. Sürücü koltuğu ise sağ veya solda değil, aracın doğrudan ortasına konumlandırılmış. Bu yönüyle Xmotion SUV konseptinin bir tür uzay aracını andırdığını söylemek abartı olmayacaktır.

Kabin boyunca yatay olarak uzanan dijital göstergeler dikkat çekerken, dikiz aynası yerine dijital bir ekranın konumlandırılması da gözden kaçmıyor. Tüm bu ekranların el hareketleriyle kontrol edilebilmesi ise şahane olmuş! Üstelik araca sesli komut verebilmek de mümkün.

Otonom sürüş özelliğine sahip Xmotion SUV’un ne zaman yollara çıkacağı ise şimdiden merak konusu oldu.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version