Kocaman Nissan Navara‘yı şehirde kullanmak ona ihanet etmek gibi aslında. Biliyorum. Mecbur kalınmadığı sürece onun yeri dağlar. Navara’yı en azından hafta sonları offroad’a götürmeyince ne o mutlu olur, ne de siz. Malum Nissan’ın pick-up deneyimi 80 yıl kadar öncesine gidiyor, her bir yılda edinilen tecrübeler yeni modellere ekleniyor. Geçen haftayı birlikte geçirdiğimiz Navara ise markanın 12. nesil pick-up’ı olarak yollarda. Nedir diğer nesillerden farkı?

Nissan’ın 12. Nesil Pick-Up’ı Navara’nın Özellikleri Neler?

Elbette gözle görünür şeyler değil ama kendini yola çıkınca hissettiren önemli detaylar var eklenen. Offroad yetenekleri ve dayanıklılığı aynen devam ediyor, insan kendini içinde çok güvende hissediyor. Eklenen özellikler konforu artıracak detaylar. Son yıllarda SUV araçların özellikle kadınlar tarafından çok sevilmesini sağlayan özellikler Navara’yı aklında bu tip bir otomobil olmayanlar için bile çekici bir hale getirebilir. Bunların en önemlisi kullanım rahatlığı.

Süper gidiyor“, cümlesinin arkasında Nissan’ın geliştirdiği yeni arka aks ve süspansiyon sistemi var. Teknik detaylarla kafa karıştırmayayım ama iyileştirilen arka süspansiyon tasarımı sayesinde Navara’nın viraj kabiliyeti çok daha iyi bir hale gelmiş.

İşte biz ona aramızda, “Süper gidiyor, hiç yormuyor” diyoruz. İç tasarımı bu yaramaz çocuktan beklenmeyecek kadar şık. Evet, sürücü koltuğuna oturur oturmaz ferahlık beklediğimiz bir sonuç. Şaşırmıyoruz. Ama ön konsolun görüntüsü bir pick-up’ta olduğunuzu unutturacak kadar görkemli.

Mesela pick-up’larda pek rastlanmayan dört kameralı çevre görüş sistemi (AVM) var. Bu koca çocuğu park etmenin hiç de kolay olmadığı düşünülürse, kameraların çok işe yaradığı kesin. Sonra Hız Sabitleme Sistemi, Yokuş İniş Destek Sistemi, Yokuş Kalkış Destek Sistemi var.

Yokuş İniş Destek Sistemi standart olarak sunuluyor dört çekişli modellerde. Aslında genelde SUV modellerde var bu özellik. Pick-up’larda pek nadir. Peki ne işe yarıyor bu özellik?

Orta konsoldaki bir düğme ile aktif hale getirilen sistem bir dizi sensörler yardımıyla tutunma sorunu olan veya kayma eğilimi gösteren tekerlekleri algılayıp gerekli durumlarda fren yapıyor. Sürücü gaz pedalına basarak iniş hızını artırabiliyor.

Otomobilde rahatlık koltuktan başlar bana göre. Önümü görebiliyor muyum? Evet. Eğer otomobilinizin koltuğu uygun değilse off-road’dan döndkten sonra bel ağrısı çekmek çok acı oluyor. Yeni Navara’nın NASA teknolojisinden ilham alınarak tasarlanan kuvvetli bel desteğine sahip ön koltukları, benim için atlanmayacak detaylardı. O kadar konforlular ki, gün sonunda sanki şehirde otomobil kullanmış gibiydik.

Kaynak: Car

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version