Bilgisayar oyunları oynayan nesil ile aynı zamanda Hızlı ve Öfkeli serisini izlemiş olanlar Nos‘a fazlasıyla aşinadır. 0-400 yarışlarında Dominic Toretto‘nun en güçlü silahı olarak tanıdığımız Nos, oyunlardaki gibi yarışırken diğer arabalara yakın makas atarak ya da drift yaparak toplayabildiğimiz bir şey değildir.

Peki Nos Nedir?
Açılımı Nitrous Oxide System olan tüplerin içine sıkıştırılmış saf oksijen gazıdır. Benzinin yanabilmesi için belli bir oranda oksijen gereklidir. Turbo besleme mantığı havayı sıkıştırarak birim hava içinde daha fazla oksijen içermesini sağlamaktır. Bu sayede daha fazla benzin yahut alternatif yakıt yakılarak fazladan güç elde edilir.

Nasıl Çalışır? Nos Çalışma Mantığı

Otomobillerdeki motor modifiyesinin temel mantığı daha fazla kaynak tüketimi ve doğru orantılı yakıt yakabilmektir. Motorun dışarıdan çektiği havanın içinde az bir miktarda oksijen bulunur, çünkü havanın çoğu azottan oluşmaktadır. Nos tüplerinin içinde saf oksijen bulunur. Nos sistemi; emme manifoldundan emilen az orandaki oksijen içeren hava yerine Nitro Oksijen gazı gönderilmesini sağlar. Gönderilen oksijen karşılığında bolca gönderilen petrol rahatlıkla yanar ve ciddi anlamda performans artışı sağlanır. Rolling ve Drag gibi alanlarda yahut caddelerde Nos kullanarak kısa süreli güç artışı elde edilmiş olur.

Nasıl Entegre Edilir?

Nos sistemi motor modifiyesinin son basamaklarından birisidir. Zira bu sistemi otomobilinize entegre etmeniz için yürüyen aksam, şanzıman ve ilgili aktarma donanımını bu gücü taşıyabilecek kadar güçlendirmiş olmanız gerekir. Motor içinde tüm parçaların forget (güçlendirilmiş) parçalar ile değiştirilmesi gerekmektedir.

Nos sisteminden alacağınız gücü ehil kişiler ile belirlerseniz herhangi bir aşınma sorunu yaşamazsınız, fakat aşırıya kaçmanız durumunda motorunuza zarar vermeniz kaçınılmaz olur.
Nos sisteminden alınabilecek güç motorun hacmiyle doğru orantılıdır. 1500cc hacminde bir motordan ortalama 100hp ye yakın güç alınabiliyor. 3000cc lik bir motordan 200hp üzeri güç alınabiliyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version