Opel’in kompakt temsilcisi dinamik karoseriyle aslında olduğundan küçük görünüyor. 1281 kg ağırlığındaki test aracı, 308 ve Megane ile birlikte en hafif kompakt modellerden biri.

Opel’in kabininin ön bölümünde, baş, diz ve ayak mesafesi konusunda bir sorun yaşanmazken AGR sertifikalı opsiyonel koltuklar çok iyi şekillendirilmiş. Ön koltuklarda sadece ayarlanabilir baldır desteği değil aynı zamanda eğimi ayarlanabilen oturma minderi de var. Ön koltukların arkasında oturanlara yeterli bir diz mesafesi sunulurken tavanın geriye doğru alçalması ferahlık hissinizi azaltıyor.

Hafif açılı arka koltuk minderinde oturmak rahatken, arka koltuk iki parça halinde katlanabiliyor. 370 litre ile 1210 litre arasında değişen bagaj hacminden daha değişken ve kullanışlı bir biçimde yararlanmak isteyenler üç parça halinde katlanabilen arka koltuk sırtlığını sipariş edebilirler.

Sıkı yürüyen aksam, dinamik özellikler, kısa garanti: Opel mühendisleri bir önceki neslin hantal yapısını unutturmak için güncel nesilde dinamik sürüş özelliklerini ön planda tuttukları için yoldaki bozukluklar Astra’da biraz can sıkabiliyor. Pürüzlü asfaltta otomobil huzursuz görünürken kaliteli asfaltta huzur buluyor. Bununla birlikte otomobil yola iyi oturuyor, yönlendirilmesi net bir biçimde gerçekleşiyor ve düşük ağırlığı sayesinde çeviklik ve fren performansında göz dolduruyor. Ancak fren pedalının dozlaması çok da net değil.

Opel Astra Motor Özellikleri

245 Nm maksimum tork üreten motor Astra’yı 8,6 saniyede 0’dan 100 km/s’ye ulaştırırken 6 ileri vitesli manuel şanzımanın vites geçişleri çok net değil. 130 km/s’de 2400 d/d çeviren motor bu konuda Mazda3’ten (3250 d/d) daha başarılı. 150 HP gücündeki motor da Astra’nın düşük ağırlığından faydalanıyor: Ortalama yakıt tüketimi 6,8 lt/100 km.

86.300 TL’lik Türkiye başlangıç fiyatıyla karşılaştırmanın HP başına en düşük maliyetini sunan Astra, 10 model arasında dördüncü olarak Opel’in ne kadar başarılı bir işe imza attığını gösteriyor.

* OnStar hizmetleri, acil durum çağrısı ve WLAN sunuluyor.

* Klima kumandaları şık ve kullanışlı.

Kaynak: Otohaber

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version