Opel’in kompakt crossover sınıfındaki temsilcisi Grandland X ile buluştuk. Markanın yeni nesil tasarım anlayışına sahip olan Grandland X, kardeşi Crossland X ile benzerlik gösterse de daha sportif görünüyor.

Grandland X, yüksek omuz çizgisi ve arkaya doğru alçalan tavan yapısıyla daha dinamik bir profile sahip. Enjoy donanımında standart olan LED farlar hem modern tasarımı tamamlıyor hem de oldukça başarılı bir aydınlatma sağlıyor. Sade bagaj kapağı tasarımı ve modern stop tasarımıyla genel bütünlük sağlanmış.

Otomobilin içerisine geçtiğimizde sade bir kokpitle karşılaşıyoruz. Konsol tasarımında akıcı ve şık çizgiler kullanılmış. Düğme karmaşası yok. 8 inçlik dokunmatik ekranlı multimedya sistemi rahat bir kullanım sunuyor. Ekranın çözünürlüğü başarılı. Sistem içerisinde kaybolmamak adına, ekran altında ses sistemi kontrolleri için fiziksel düğmeler konumlandırılmış.

Sınıfına iyi bir başlangıç yapmak isteyen Grandland X’in donanım paketleri neredeyse eksiksiz.

Grandland X’in ön koltukları sınıfının en iyi vücut desteği sunan, en ergonomik örnekleri arasında yer alıyor. Yüksek bir sürüş pozisyonu sunan otomobil trafiğe rahat hakim olmayı sağlıyor. Ön koltukların yükseklik ayarı uzun boylu yolcular için biraz daha aşağıya indirilebilmeliydi. Ön çapraz görüş açıları sorunsuz. Kalın C sütunları ve dar arka cam sebebiyle geri görüş ve arka çapraz görüş açıları ise kısıtlı.

Opel Crossland X Sürüş Dinamikleri

Sürüş dinamiklerine baktığımızda Grandland X’in ayarlarının konfor odaklı tercih edildiğini görüyoruz. Yumuşak bir süspansiyon ve direksiyon sistemi bulunuyor. Bu yumuşaklığa rağmen hızlanma ve frenlemelerde salınımları kontrol altında tutulabiliyor. Ancak, ani şerit değişimleri ve ağırlık transferlerinde karoserin fazlaca esnediği görülüyor. Buna yumuşak süspansiyon ve yüksek gövde yapısı sebep oluyor. Ancak bu bir güvenlik zafiyeti yaşatmıyor.

Direksiyon sistemi de yumuşak ayarlarıyla sürücüyü yormayan rahat bir yönlendirme sağlıyor.

Grandland X, 1,2 litre turbo benzinli ve 1,6 litre turbo dizel motor seçenekleri sunuyor. Her iki motorla da otomatik şanzıman seçeneği bulunuyor. 130 HP güç üreten üç silindirli motor 1750 d/d’de 230 Nm’lik maksimum torka ulaşıyor. İlk kalkış anında sakin başlayan hızlanma, devir yükseldiğinde daha canlı bir karaktere bürünüyor.

Test ölçümlerinde ortaya çıkan 11,2 saniyelik 0-100 km/s hızlanma değeri, fabrika verisi olan 10,9 saniyeye oldukça yakın.

Grandland X’in 38 metrelik 100-0 km/s test verisi fren performansının yeterince başarılı olduğunu gösteriyor.

Otohaber

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version