Opel’de yenilik rüzgarları esiyor. PSA Grubu’nun bünyesine dahil olmadan önce başlayan ortak çalışmaların meyveleri rotaya çıkmaya başladı. Mokka X’ten sonra ikinci crossover Opel Crossland X yollara çıktı.

Markanın yeni tasarım anlayışıyla şekillenen Crossland X’te, Opel Insignia Grand Sport ile başlayan karakteristik far, panjur ve ortada çizgi bulunan motor kaputunu görüyoruz. LED farlar otomobile modern bir görünüm kazandırırken gece sürüşünde de başarılı bir aydınlatma sağladığını fark ettik.

Ön panjurda bir detay dikkatimizi çekti. Opel logosunun iki yanında içerisine parmak girebilecek boşluklar var. Insignia’da aynı yerler dolu. Otomobilin tasarımını incelemeye devam ettiğimizde profilinde de Opel Adam ile başlayan özgün bir yapıya sahip olduğunu görüyoruz. C Sütunlarının tasarımı, karoserden farklı (siyah ya da beyaz) seçilebilen tavan rengiyle daha da ortaya çıkıyor. Yukarıya konumlandırılan LED aydınlatmalı stoplar gündüz de rahat algılanıyor.

Direksiyona geçmeden arka koltuklara oturduk. Baş ve diz mesafesi uzun boylu iki yolcuyu rahat ettirecek seviyede. Üçüncü yolcunun otomobilin genişliği sebebiyle ortada rahat edeceğini söylemek zor.

Sürücü koltuğuna geçtiğimizde malzeme ve işçilik kalitesiyle tatminkar, modern bir konsol ile karşılaşıyoruz. Direksiyonun el ile uyumu, üzerindeki düğmelerin ergonomisi başarılı. Gösterge rubu koyu zemine rağmen rahat izleniyor.

Dik ve yüksek tasarlanan konsol sayesinde multimedya ekranı da göz hizasına yakın bir konuma yerleştirilmiş. Ama eğimli A sütunlarının da etkisiyle sürücüyü çok ferah hissettirdiğini söylemek zor.

Crossland X’in motor seçenekleri Mokka X’ten tamamen farklı. Hepsi PSA’dan gelen 1,2 litrelik 81 HP atmosferik motor ve manuel şanzıman, 1,2 turbo benzinli 110 HP otomatik şanzıman ve 1.6 dizel 99 HP manuel şanzıman seçenekleri Mokka X’te yok.

Opel Crossland X ile Sürüş Deneyimi Nasıl?

Test aracımız Crossland X ailesinin en güçlü motoru olan 3 silindirli 1.2 Turbo 110 HP. Alt devirlerde üretilen 205 Nm’lik maksimum tork ilk kalkış anından itibaren çok ayak sürümeden hızlanan bir otomobil tablosu oluşturuyor. Crossland X, atak bir hızlanma yapısına sahip değil. Yüksek hızlara çıkma konusunda çok istekli değil. Şehir içindeki hızlanmalarda tatminkar bir tablo sunuyor.

Süspansiyon ve direksiyon sistemleri konfor odaklı yapıda. Direksiyon yönlendirmeleri yumuşak. Park ve manevralar da rahat.

Sonuç olarak; Opel Crossland X sınıfının en taze modeli olmasının yanı sıra makul başlangıç fiyatı, geniş bagajı, makul genişlikte yaşam alanı, zengin ve modern donanım paketleriyle genç müşterileri kendine çekecektir. Daha güçlü motor seçenekleri isteyenlerin Mokka X’e bakmaları gerekecek.

Kaynak: Otohaber

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version