Opel‘in kompakt crossover sınıfındaki Grandland X ile Taksim’de buluştuk. Rotamız biraz şehir dışına doğru, İstanbul’un doğusuna doğru kısa bir yolculuk sonunda yol arkadaşlığı yapacağımız Opel Grandland X ile Sapanca’ya ulaşmayı hedefliyoruz.

Opel Grandland X 1.6 D’nin İddiası Büyük!

Markanın yeni nesil tasarım anlayışına sahip olan Grandland X, sportif görünüyor. Grandland X, yüksek omuz çizgisi ve arkaya doğru alçalan tavan yapısıyla daha dinamik bir profile sahip.

Enjoy donanımında standart olan LED farlar hem modern tasarımı tamamlıyor hem de oldukça başarılı bir aydınlatma sağlıyor. Sade bagaj kapağı tasarımı ve modern stop tasarımıyla genel bütünlük sağlanmış.

Otomobilin içerisine geçtiğimizde sade bir kokpitle karşılaşıyoruz. Konsol tasarımında akıcı ve şık çizgiler kullanılmış. Düğme karmaşası yok. 8 inçlik dokunmatik ekranlı multimedya sistemi rahat bir kullanım sunuyor. Ekranın çözünürlüğü başarılı. Sistem içerisinde kaybolmamak adına, ekran altında ses sitemi kontrolleri için fiziksel düğmeler konumlandırılmış.

Sınıfına iyi bir başlangıç yapmak isteyen Grandland X’in donanım paketleri neredeyse eksiksiz. Kablosuz şarj ünitesi, Apple CarPlay ve Android Auto, 230V priz girişi, ısıtmalı koltuk ve direksiyon gibi konfor ekipmanlarının yanı sıra Grandland X, kör nokta uyarısı, çarpışma önleyici fren sistemi, şerit takip asistanı, park yardımcısı, adaptif hız sabitleyici gibi modern elektronik yardımcılara sahip.

Sürüş dinamiklerine baktığımızda Grandland X’in ayarlarının konfor odaklı tercih edildiğini görüyoruz. Yumuşak bir süspansiyon ve direksiyon sistemi bulunuyor. Direksiyon sistemi de yumuşak ayarlarıyla sürücüyü yormayan rahat bir yönlendirme sağlıyor.

Konforu arttıran bir diğer özellik de otomobilin yol ve rüzgar sesine karşılık yalıtımının başarılı olması. 1,6 lt’lik dizel motorun sesi de kabine pek sızmıyor. 120 HP gücündeki motor Grandland X’e yeterli çekiş gücünü kazandırıyor.

Opel Grandland X 1.6 D Genel Değerlendirme

Sonuç: Opel Grandland X, ortak üretim felsefesinin bir ürünü olmakla birlikte kendi markasının karakteristik özelliklerini de korumayı başarmış. Zengin donanım, tutumlu motor, kullanışlı iç mekan ve şık tasarım gibi önemli avantajlar sunması kompakt crossover rekabetinde Opel’in elini güçlendiriyor.

Otohaber

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version