Opel ile Peugeot’nun ortak kullandığı platformlardan tasarım ve sürüş özellikleriyle ayrı otomobiller çıkartma becerisini Grandland X ile görüyoruz.

Peugeot 3008 ile aynı platformu kullanan Opel Grandland X, tasarım olarak Fransız kardeşiyle tamamen ayrılıyor.

Dizel Avantajı: Opel Grandland X 1.6 Dizel AT-6

Sade ve sportif görünen Grandland X, kabininde de aynı felsefeyi devam ettiriyor. Sınıfının en yalın konsollarından birini kullanarak gözleri yormayan Grandland X, malzeme ve işçilik kalitesiyle de sınıfının iyileri arasında.

Ultimate donanımlı test aracımızda sunulan AGR onaylı ön koltuklar bu sınıfın en iyilerinden olarak nitelendirilebilir. Hem konforu koruyor hem de vücudu destekleme konusunda çok başarılı.

Grandland X’in bu sefer karşımıza çıkma sebebi; Türkiye pazarında da çok sevilen dizel motor ve otomatik şanzıman ikilisine sahip olması.

Kardeşi Peugeot 3008’de de yer alan 1,6 lt 120 HP’lik turbo dizel motor ve 6 ileri vitesli otomatik şanzıman ikilisi Grandland X’te de yakıt ekonomisi odaklı bir yapıda görev yapıyor.

Tüketim ve Hızlanma Verileri

Fabrika verilerine göre 5,1 lt/100 km olan ortalama tüketim, test ölçümlerinde 6,0 lt/100 km gibi ekonomik bir sonuçla karşımıza çıktı.

Otomobilin fabrika değerlerine göre 0-100 km/s hızlanma verisine de baktığımızda çok atak olmadığını görüyoruz. Test ölçümlerinde de benzer sonuç ortaya çıktı. 12,8 saniyelik 0-100 km/s hızlanma verisi çok parlak bir sonuç değil.

Grandland X’in direksiyon ve süspansiyon ayarları ise sınıfında sürüş keyfi ve güven veren modellerden olmasını sağlıyor.

Yüksek karoserin salınımı, şerit değişimleri, virajlarda veya dönüşlerde kontrol altında tutulurken, amortisörlerin bozuk zeminlerdeki darbeleri karşılaması da konforu koruyor. Direksiyonun da sürücüyü yormadan itaat etmesi sürüş konforunu arttırıyor.

Opel Grandland X 1.6 Dizel AT-6’nın Fiyatı Ne?

Kompakt crossover sınıfında yakıt ekonomisi, konfor, sürüş kalitesi konularına öncelik verenler için oldukça mantıklı bir seçenek olan Opel Grandland X 1.6 Dizel AT-6’nın 181.900 TL’lik başlangıç fiyatı, Peugeot 3008 1.6 BlueHDi EAT6’nın 249.123 TL’lik fiyatı karşısında cazip görünüyor.

Otohaber

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version