Opel‘in kompakt SUV temsilcisi Grandland X ile ilgili yenilikleri keşfetmek üzere İspanya’ya gittik. Bizleri Ultimate isimli yeni donanıma sahip olan 2,0 litrelik yeni dizel motor ve 8 ileri vitesli otomatik şanzımanlı Grandland X’ler karşıladı.

Opel Grandland X’te Daha Zengin Donanım İsteyenlere

Bu yeni donanım paketi, Enjoy ve Excellence’nin üstüne konumlandırılıyor. Panoramik cam tavan haricindeki bütün opsiyonel donanımlar Ultimate içerisinde yer alıyor.

Bizi karşılayan test araçları arasında siyah veya gövde rengi tavanlı Grandland X Ultimate’ler bulunuyordu. Türkiye paketinde ise sadece siyah tavanlı olarak ithal ediliyor. Grandland X’in güçlü görüntüsünü pekiştiren 19 inçlik jantlar da standart olarak geliyor.

Isıtmalı ThermalTec ön cam, alaşımlı spor pedallar ve AGR sertifikalı ön koltuklar da bu donanım içerisinde yer alıyor. Ultimate donanımında 8 inçlik ekrana sahip, Navi 5.0 IntelliLink isimli güncel bir navigasyon ve multimedya sistemi bulunuyor. Denon imzalı ses sistemi ve 360 derece kamera sistemi de standart.

Direksiyonuna geçtiğimiz otomobilde yeni 2,0 litrelik turbo dizel motor ve 8 ileri vitesli otomatik şanzıman bulunuyordu. Bu silindir hacminin Türkiye’de yüksek vergi diliminde olması sebebiyle ithalatı planlanmıyor.

Ses Yalıtımı Dikkat Çekiyor!

Yola çıktığımızda ilk dikkatimizi çeken ses yalıtımı oldu. Otomobil, ses konforu konusunda başarılı. 177 HP’lik motor sarsıntısız çalışıyor. 2,0 litrelik dizel motorun Grandland X’i akıcı şekilde ilerlettiğini söyleyebiliriz. Vites seçimleri yerinde ve zamanında gerçekleşiyor. Manuel vites seçimi yapılmak istenilirse de yeteri kadar hızlı vites geçişleri sağlanıyor.

Otomobilin 9,1 saniyelik 0-100 km/s fabrika verisi hızlanması çok iddialı değil ama 4,8 lt/100 km’lik ortalama tüketimi çok iddialı. Bir diğer üstünde durulan konu ise 2000 kg’lık römork çekme kapasitesi.

Grandland X’in geleceği hakkında da bilgiler verildiği İspanya’da 1,6 litre 120 HP’lik turbo dizelin yerini 1,5 litrelik 100 HP ve 130 HP’lik yeni motorların alacağı açıklandı. Yaz aylarında 1,2 litre 130 HP’lik turbo benzinli motorla AT-6 yerine AT-8 isimli yeni otomatik şanzıman sunulacak.

Yeni bir motor olarak da 1,6 litre 180 HP’lik turbo benzinli de seçeneklere eklenecek. Bu motorla da yeni 8 ileri vitesli otomatik şanzıman sunulacak. Önümüzdeki aylarda Grandland X’ten daha fazla haber alacağımız kesin.

Sonuç

Grandland X’in donanım, motor ve şanzıman seçenekleri zenginleşmeye devam ediyor. Markanın yaptığı bu yatırımlarla Grandland X yerini güçlendirecektir. Ultimate donanımlı Grandland X, Türkiye’de de fiyat listesinde yer almaya başladı. Grandland X Ultimate 1.2 benzinli 130 HP AT-6 205.900 TL‘ye satılırken, 1.6 dizel 120 HP AT-6 223.900 TL‘den satılıyor.

Kaynak: Otohaber

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version