GSi kısaltması Opel için büyük önem taşıyor. İlk GSi logolu otomobillerini 1984 yılında Manta ve Kadett modellerinde üreten Opel, o tarihten 2012’ye kadar bu hızlı kısaltmayı farklı sınıflarda karşımıza çıkartmıştı.

Opel Insignia Grand Sport GSi’den Güzel Haber!

6 yıllık moladan sonra GSi logosu Insignia ile birlikte tekrar karşımızda. Jantları, tamponları ve yere 10 mm yaklaştırılan karoseriyle standart versiyonlardan farklılaşan ve sadece 4 tekerlekten çekişli olarak üretilen Insignia GSi‘da 2,0 lt’lik bir dizel ve benzinli motor seçeneği bulunuyor.

Dizel 210 HP güç üretirken, benzinlinin dört tekerleğe birden yolladığı güçse 260 HP. Evet bu motorları standart Insignia versiyonlarından da tanıyoruz. İnsanın aklına “En sportif versiyonda neden aynı motorlar kullanılıyor?”  sorusu haklı olarak geliyor. Bunun cevabını Opel’in OPC (Opel Performance Cars) Direktörü Volker Strycek veriyor: “Hedefimiz mümkün olan en iyi tutunmayı ve güç aktarımını elde etmekti.

Bunun için öncelikle yürüyen aksamında değişikliğe gidilmiş. FlexRide olarak adlandırılan adaptif şasi sayesinde sürücü gaz pedalı tepkisini, vites değişim noktalarını ve süspansiyon sertliğini değiştirebiliyor.

Insignia GSi’da standart olarak sunulan tork vektörleme özellikli Twinster 4×4 sistemi arka tekerleklere iletilen torku saliseler içinde ayrı ayrı düzenleyebiliyor. Birinci nesil Insignia’da sunulan OPC, 325 HP’lik gücüyle yeni GSi’dan 65 HP daha güçlüydü. Ancak yeni GSi’ın bir önceki Insignia OPC’den 160 kg daha hafif olması sayesinde otomobilin sürüş dinamikleri çok daha çevik bir hale gelmiş. Aşırı sertlik hissi yaratmadan virajlarda çok çevik olan otomobil safkan bir performans otomobili olmak yerine dinamik bir orta sınıf sporcusu karakteri sergiliyor.

İstendiğinde konforlu gezintiler yapılabilmesi de bu sınıf beklentilerini karşılıyor. Otomobilin kaliteli iç mekanında altı düzleştirilmiş spor direksiyon ve Opel’in GSi için kendi başına tasarladığı özel spor koltuklar en sportif Insignia’yı belli ederken geniş yaşam alanı korunmuş.

Kullanma fırsatı bulduğumuz iki motor da performans konusunda beklentileri karşılamayı biliyor. Dizel motorun henüz 1500 d/d seviyesinde ürettiği 480 Nm sayesinde düşük devirlerde de etkileyici bir hızlanma performansı elde ediliyor. Benzinli motor 400 Nm ile dizelin gerisinde kalsa da daha geniş bir devir bandını kullanabilmesi sportiflik hissini arttırıyor. Benzinlinin bir diğer avantajı da doğal olarak daha etkileyici olan sesi.

Sonuç: Opel’in sportiflik ve performans için yeniden hayata geçirdiği GSi logosu, geri dönüşünü kutladığı Insignia’ya büyük keyif katmış. Huzursuzluk vermeden, konforu koruyarak dinamik bir sürüş sunabilen otomobil Türkiye’de her iki motor seçeneğiyle (Benzinli: 383.000 TL, dizel 400.500 TL) satışa sunuldu.

Otohaber

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version