Opel’in amiral gemisi Opel Insignia, GSi logosuyla birlikte karşımıza oldukça dinamik bir tasarımla çıktı.

En Büyük GSi: Opel Insignia GSi BiTurbo Dizel

Kırmızı renk kışkırtıcılığının yanında karoserde GSi logosunun getirdiği detayları daha iyi görmemizi sağlıyor. Ön ızgaranın genişliği, tamponda daha büyük bir ızgara kullanımı için yer bırakmasa da köşelerdeki alüminyum görünümlü hava girişi formlarıyla sportiflik arttırılmış.

Yanlarda GSi’a özel marşpiyeler görülüyor. Arkadan bakıldığında bagaj kapağı üstündeki spoyler fark ediliyor.vArka tampon köşelerine konumlandırılan çift egzoz çıkışı ve dikey kedi gözü tasarımı da sportifliği güçlendirmiş.

Otomobilin içerisine geçtiğimizde GSi logolu ön koltuklar dikkatimizi çekiyor. AGR onaylı, sabit kafalıklı koltuklar türünün en konforlu ve sportif örneklerinden biri. Altı düzleştirilen direksiyon simidinin el ile uyumu başarılı.

Insignia GSi üretim bantlarından benzinli ve dizel motor seçenekleriyle inse de ülkemizde fiyat listesinde sadece Grand Sport karoserde, 8 ileri vitesli otomatik şanzıman ve AWD çekiş sistemi bulunan 2,0 litre BiTurbo dizel motorla görülüyor.

210 HP gücündeki motor 1500 d/d gibi düşük bir seviyede 480 Nm gibi yüksek bir tork üretebiliyor. Bu da Insignia GSi’nin alt devirlerden itibaren canlı ve sürücünün gaz taleplerine hızlı cevap veren bir yapıda olmasını sağlıyor.

Dizel motorda rahatsız edici bir gürültünün kabine yansımaması başarılı yalıtıma işaret ediyor. Sürüş modlarında en sportif ayara geçildiğinde sürücüyü motive etmek için kabin içerisine dolan ses hoparlörden geliyor.

Otomobilin ilk hızlanma ve esneklik verilerini yorumladığımızda dinamik olduğunu ancak GSi logosu karşılığında çok etkileyici değerleri sunmadığını görüyoruz. 7,0 lt/100 km’lik fabrika tüketimine yakın olan 7,6 lt/100 km ortalama test tüketimi var.

Standart olarak gelen 20 inçlik jantlar, Michelin Pilot Sport 4s lastiklerle Insignia GSi’nin şehir içindeki sürüşünün çok sert ve konforsuz olabileceği izlenimi doğuyor. Ancak aksine, süspansiyon sistemi o kadar iyi ayarlanmış ki yoldaki dalgalanmalar ve bozukluklar kabin içerisinde rahatsız edici seviyeye ulaşmıyor.

Opel Insignia GSi BiTurbo Dizel Genel Değerlendirme

Sonuç olarak Insignia Gsi BiTurbo’nun “niş” bir otomobil olduğunu söyleyebiliriz. Geniş yaşam ve yükleme alanıyla aile ya da makam ihtiyaçlarını karşılayacak hacim sunarken de, gösterişli tasarımı, kaliteli iç mekanıyla tatmin ettiğini görüyoruz.

2,0 litrelik dizel motorun Insignia’ya etkileyici bir spor otomobilden çok dinamik bir sedan özelliği katması karşılığında makul tüketim elde etme imkanı sunması da günlük kullanım için teşvik ediyor.

Otohaber

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version