Mazda’nın orta sınıftaki temsilcisi olan Yeni Mazda 6, önemli görsel ve teknik yenilemelerle yola çıkıyor. Yollardaki en şık otomobillerden biri olan Mazda 6, yenilenmiş haliyle Eylül ayında 271.300 TL’den başlayan fiyatlarla Türkiye’de satışa sunulacak.

Yeni Mazda 6’da Dikkat Çeken Özellikler

Tasarım olarak burun kısmında, farlar, ızgara ve tamponun yeni tasarımı fark ediliyor. Izgaradan gelen krom çıta artık farın altına giriyor. Arkada da stop lambaları ve tampon yenilenmiş.

İç mekandaki yenileme ise baştan aşağı tanımını hak ediyor. Orta konsolun artık düz bir hat izlemesi ve katmanlı yapısı daha geniş iç mekan algısına yardımcı oluyor. Üstelik kokpitteki farklı katmanlarda farklı malzemelerin kullanılmasıyla lüks hissi de arttırılmış.

Yeni Mazda 6’nın iç mekan genişliği konusunda zaten önemli bir zaafı yoktu; ancak özellikle arka koltuklarda rüzgar ve yol gürültüsü orta sınıf bir otomobil için fazlaca duyuluyordu. Gürültü yalıtımına yönelik yapılan iyileştirmelerle bu zaaf önemli oranda giderilmiş ve artık arka koltuk yolcuları daha sessiz bir ortamda yolculuk yapıyor. Bunu sağlamak için süspansiyon sistemi bağlantılarına kadar bir dizi yenilikten söz edebiliriz. Ayrıca koltukların oturma alanları da büyütülmüş. Ön koltuklarda havalandırma sistemi de sunulmaya başlanmış.

İç mekandaki yeniliklerden bir diğeri head-up display sistemiyle ilgili. Artık sistem, bilgileri doğrudan ön cama yansıtıyor. Ayrıca orta konsolda da 8 inçlik yeni bir merkezi ekran kullanılmış. Gösterge tablosunda da 7 inçlik TFT ekran bulunuyor.

Yeni Mazda 6’da kullanılan 2.0 litrelik benzinli motorda da iyileştirmeler yapılarak yeni devreye girecek olan WLTP/RDE ile Euro6d TEMP yakıt tüketimi ve emisyon normlarına uygun hale getirilmiş.

Düşük devirlerde tork üretimi yüzde 6,2 oranında arttırılan 165 HP’lik motorun maksimum torkuysa 213 Nm. Düşük hızlarda eskisine göre daha canlı performans sunan motorun devirlenme isteği de artmış. Elbette turbo beslemeli motorlar kadar yüksek torku düşük devirde sunamıyor ama atmosferik motorun kolay kontrol edilebilir tüketim avantajını koruyor. Ayrıca 6 ileri vitesli otomatik şanzıman görevini layıkıyla yapıyor. Vites değişim hızı gayet iyi ve sarsıntı da pek yaşanmıyor. Bu ikili, tam anlamıyla huzurlu yolculuklar için tasarlanmış.

Süspansiyon ve direksiyon sisteminde kapsamlı değişiklikler yapılmış. Önde MacPherson ve arkada çok kollu süspansiyon sistemlerinde bazı bağlantı noktaları değiştirilmiş, gürültü ve titreşimi azaltacak şekilde geliştirmeler yapılmış. Özellikle yüksek hızlardaki stabiliteyi arttıracak şekilde direksiyon sisteminin de bağlantıları yenilenmiş. Böylece otoyol hızlarında direksiyon sistemi daha az düzeltmeye ihtiyaç duyuyor. Ayrıca direksiyon sistemi sürücüyü biraz daha iyi bilgilendiriyor. Her ne kadar Mazda 6 bir viraj avcısı olmasa da yapılan değişikliklerle sadece konfor değil yol tutuş açısından da eskisinden daha kararlı hissettiriyor.

Donanıma eklenen 360 derece kamera, dur/kalk özelliğine sahip aktif hız sabitleme sistemi, adaptif led farlar gibi özellikler sayesinde sürüş güvenliği daha da arttırılmış. Türkiye pazarı için önemli donanımlardan biri olan açılır cam tavan da Türkiye’de standart donanıma eklenmiş.

Sonuç

Orta sınıfın önemli karakter oyuncularından biri olan Mazda 6, yeni nesil etkisi yaratan kapsamlı makyajla birlikte artık daha ışıltılı ve teknolojik bir otomobil. Kokpitin yeniden tasarlanması, eklenen donanımlar ve tasarımdaki ince dokunuşlar lüks algısını arttırmış. Süspansiyon sistemindeki değişiklikler ve revize edilmiş motorlar da yeni otomobil hissini arttırıyor.

Otohaber

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version