Küçük çizikler, sıcaktan yanmış bir direksiyon, motor yağı kontrolü ya da buzlu cam sorunu… Merak etmeyin hepsinin pratik bir çözümü var:

Otomobiliniz İçin Pratik Bilgiler Kılavuzu!

  • Küçük çizikler için otomobilin rengindeki tırnak ojeleri işe yarıyormuş. Gerçi görselde bildiğin mikro çizik boyaları kullanmışlar ama farketmez, siz ojeyle kasko servis vs. işinden kurtulabilirsiniz. Camdaki çatlaklar için de benzer bir çözüm var. Şeffaf ojeyle ilerlemeyi durdurabiliyormuşuz.
  • Güneşli günlerde otomobile bindiğimizde sıcaktan yanmış direksiyon hepimizin korkulu rüyasıdır. Kolayı var, park ederken direksiyonunuzu 180 derece ters bırakırsanız ertesi gün elleriniz yanmaz. Hidrolik pompası için pek iyi olmayabilir gerçi… Bir de direksiyonu 10’u 10 geçe şeklinde tutarsanız hiç dert kalmaz. Baktınız fazla sıcak bir süre 11’i 5 geçe tutarak idare edersiniz.

  • Gözlüğünüze aracınızda yer mi bulamıyorsunuz? Tek bir mandalla sorunu çözebilirsiniz. Siperliğe takın ve gözlüğünüz de siz de rahat edin.
  • Yolculuk sırasında otomobil tutanlar için sıradaki ipucumuz; dil altına koyacağınız defne yaprağı işe yarıyormuş.
  • Bitkisel çözümlere limonla devam edelim. Otomobil kullanırken uykunuz mu geldi? Yine dilinizin altına koyacağınız bir parça limonla kendinize gelebiliyormuşsunuz. Gözünüzü açamayacak durumdaysanız; greyfurt öneriliyor…
  • Tenis topu sadece Federer ile Nadal’ın birbirlerine attıkları bir nesne değil. Kapalı garajınız varsa ve duvara çok yakın noktada park etmek istiyorsanız, tavandan iple sarkıttığınız bir tenis topunu camınıza hizalayarak en yakın nokta için kerteriz alabilirsiniz. Gerçi kapalı garajınız varsa park sensörünüz de vardır ama bu da aklınızda olsun.
  • Motor yağınızı kontrol etmek için servise gitmenize gerek yok. Aldığınız yağ örneğini bir beyaz kağıda damlatın ve kuruduktan sonra dağılan lekenin ortası koyu dışı açık renkse, o yağın ömrü bitmiş demektir. Benzin için de benzer bir “trick” var. Yakıtı beyaz kağıda dökün, yakıt uçtuktan sonra bembeyaz değil de leke varsa, benzincinizle kavga edebilirsiniz; “Yağlı benzin satıyorsun bize” diye.
  • Geldik en önemli bilgiye, aracınızın kabininde kötü bir koku varsa, ön kapılardan birini camıyla birlikte açın. Çaprazındaki arka kapıyı üç-beş kez hızlıca açıp kapatın; göreceksiniz otomobiliniz ilk günkü gibi olacak. (Gerçekten işe yarıyor)
  • Buzlanan ön cam sorununu ise bire dört alkol su karışımını cama sıkarak çözebilirsiniz. İnatçı buzlardan kurtulmanın en pratik yolu. Donan kapı kolları içinde antibakteriyel jeller işe yarıyormuş.

  • Diş macununun kullanılmadığı bir pratik bilgiler derlemesi olamaz; o yüzden zamanla kararan, matlaşan farlarınız için pahalı kimyasallar kullanmanıza gerek yok. Diş macunuyla ovalayınca bu sorundan da kurtuluyoruz.

Otohaber

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version