Otomobil lastiklerinin mevsime uygun olması güvenli sürüş açısından büyük önem taşıyor. Eylül ayı ile birlikte lastik kontrollerinin yapılması, diş derinliğinin özellikle kontrol edilmesi gerekiyor. Peki ya yağmurda net görüş için neler yapılmalı?

Lastik bakımı dışında güvenli sürüş için yağmurda net görüş de çok önemli noktalarından birisi. Camların temizliği ve silecek lastiklerinin bakımı da bu süreçte dikkat edilmesi gereken noktalardan. Camların çok daha fazla kirleneceğini düşündüğümüzde silecek haznesinde mutlaka temizleyici içeren bir cam suyunun olması da büyük fayda sağlayacaktır.

Yağmurda Net Görüş İçin Neler Yapılmalı?

Sürüş esnasında net görüş için yağmur kaydırıcı uygulamaları büyük fayda sağlayan işlemler olarak öne çıkıyor olsa da doğru uygulama yapılmadığında büyük tehlikeler de oluşturabilir.

Yağmur kaydırıcı uygulamaların tek görevinin yağan yağmuru camdan kaydırmak olduğu düşünülerek yapılan uygulamalar her ne kadar bu görevi görüyor olsa bile özellikle gece görüş sırasında büyük tehlikeler oluşturabilir. Bu nedenle sadece suyu kaydırmak amacı ile uygulanan ve silikon yağ içerikli ürünlerin cama kesinlikle uygulanmaması gerekiyor. Bu yağlar özellikle gece sürüşlerinde karşıdan gelen ışığı dağıttığı için tehlikeler oluşturabiliyor.

İyi bir yağmur kaydırıcı uygulama için camın temizliği (kil uygulaması yapılması) ve çizik giderici uygulaması ile hazırlanması büyük önem taşıyor. Cama uygulanacak yağmur kaydırıcı ürünün kesinlikle silikon içermeyen ve sadece bu uygulama için üretilmiş özel bir ürün olması da önemli.

Ürettiği her ürünle car care sektöründe devrim yaratan Japon üretici Kamikaze bu yılın başında tanıttığı Kamikaze Window Coat ile bu alanda da müthiş başarı elde etti. Kamikaze yağmur kaydırıcı ile 6 ay süresince net görüş elde etmek mümkün olabiliyor. Ürünün YouTube üzerinden yayınlanan demo görüntüleri dünyanın dört bir yanındaki otomobil severlerden büyük ilgi gördü.

Kamikaze’nin Türkiye distribütörlüğünü yapan AutoClub tarafından ithalatı yapılan Kamikaze Window Coat, Ekim ayından itibaren tüm AutoClub Uygulama Merkezleri’nde 150 TL karşılığında yaptırılabilecek.

Bir diğer önemli konu ise farların temizlenmesi. Son dönemde pek çok kullanıcı araçlarının farlarının eskisi kadar etrafı aydınlatamamasından şikayetçi. Genellikle bunun nedeni olarak da farların eskimesi gösteriliyor.

Ancak aslında eskiyen değil kirlendiği için ışığı tam geçirmeyen far camları bu soruna neden oluyor. Bu nedenle far camı temizliği de bu aylarda yapılması gereken bir uygulama. 90 TL karşılığında yapılan bu temizlik sonrası farlar ilk günkü ışıltısına ve temizliğine kavuştuğu için sürüş güvenliği de önemli ölçüde artıyor.

Kaynak: Otostil

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version