Bundan tam kırk yıl önce karşımıza çıkan Quattro, otomobil sektörünü değiştiren kilit taşları arasında yer alıyor. Kilit taşı diyoruz çünkü bu ilk seri SP1 modelleriyle beraber dört tekerden çekiş sistemi ünlü olmuştu. Anlayacağınız serinin sadece marka için değil otomobil tarihi için önemli bir yeri var. Audi bu yere duyduğu saygıyı göstermek adına 40.yıl özel versiyon olan Audi TT RS 40 Years Of Quattro modelini tanıtmış durumda.

40.yıla özel olarak gelen seri, çok az sayıda üretilecek olsa bile şimdiden otoritelerin ilgi odağına da oturmuş durumda. Bu kadar değer verilen ve koleksiyonları süsleyeceği söylenen özel serinin, detaylarına ve tasarım çizgilerine bakalım ister misiniz? O zaman hiç durmadan geçelim detaylara.

İlginizi Çekebilir: Lüksten Ötesi DS 7 Crossback E-Tense Türkiye’de – Fiyatı ve Özellikleri

Audi TT RS 40 Years Of Quattro Tasarımı

SP1 tasarımının kendisine göre bir şıklığı vardı. Mini bir roket gibi gözüken aerodinamik yönü başarılı tasarım, özel versiyonda da devam ettirildi. Alpine Beyazı renk seçeneğine sahip olan özel üretim araç, retro jant tasarımı ve bu jantlar içerisinden sırıtan kırmızı fren kaliperleri ile dikkat çekiyor.

Tasarım kısmında ekstra body eklentileri kullanılmış ki bu özel versiyonun aerodinamik değerlerinin yükselmesini sağlamış. Ön kısımda kullanılan karbon ayrıntılar ve body kısımlarında yapılan renk oyunları da şık bir görüntü elde edilmesi açısından çok yerinde hamleler olmuş.

Anlayacağınız tasarım o gözümüze oturan SP1 modelinin modernleştirilmiş hali gibi gözüküyor ve özel bir seri için gayet başarılı.

Audi TT RS 40 Years Of Quattro Motor Kısmına Neler Sunuyor?

Tasarımda çok bir değişim yokken motor kısmında da öyle çok bir değişiklik olmayacak. Motor kısmında 400 PS güç üreten 2.5 litrelik 5 silindir turbo motoru görmeye devam edeceğiz. Bu kez 7 kademeli şanzımanla sunulan motor tam bir performans canavarı ve 280 km/s hız değerine kadar çıkabiliyor.

Ayrıca tork değeri de 480 Nm olarak açıklandı ki bu değer de gayet başarılı bir değer. Tork değerinin yüksek olduğunu görünce hemen 0-100 hızlanmasına bakıyoruz. 0’dan 100 km/s hıza sadece 3.7 saniyede ulaşan Audi TT RS 40 Years Of Quattro isimli bir canavarla karşı karşıya kalıyoruz.

40.yıla özel olan versiyonun tüm bu özelliklerle beraber sadece 40 adet üretileceğini de ekleyelim. Almanya’da yapılacak olan satışlarda araç için istenen fiyat 114 bin Euro olarak açıklandı. Kapış kapış satılacak şüphe yok.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version