Daha önce Peugeot 208 satın almayı düşünmüş müydünüz? Ya da sorumuzu biraz daha genişletelim; Hiç küçük sınıf bir otomobil satın almayı düşündünüz mü? Cevabınız “Evet” ise, bu yazımızı biraz daha dikkatli okumanızı tavsiye ediyoruz. Cevabınız “Hayır” ise, önyargılarınızı bir kenara bırakıp, satırlara odaklanmanızı rica ediyoruz.

En başından bir durumu açıklığa kavuşturmakta fayda var; bir ay geçirdiğimiz Peugeot 208 GT Line hakkındaki bu sayfalarda 208’in kendisinden çok bir donanım paketi olan GT Line’a övgüler göreceksiniz. Bunun nedeni 208’in genel anlamda kötü bir küçük sınıf olduğu ve ancak bir donanım paketiyle çekici bir modele dönüşmesi değil, bir donanım paketiyle “daha” çekici bir modele dönüşmesi.

Peugeot 208 GT Line’ın Öne Çıkan Özellikleri

Evet, Peugeot’nun 208’i GT Line donanımıyla daha arzu edilebilir bir modele dönüşüyor çünkü her şeyden önce sportif görünüyor. Sonrasındaysa sportif karakteri geliyor ve en sonda, bütün bu özelliklerini şehir içinde kullanıcısını yormayan bir karakterle sergilemesi gerekiyor.

Daha önce 208 GT Line’ı kısa dönem test etmiştik. Hatırlamayanlar için; otomobilin kaputu altında 1.2 lt Puretech 3 silindirli motor yer alıyor ve bu ünite 110 bg güçle 205 Nm tork üretiyor. Motorun gücünü aktarma görevi de EAT6 şanzımana yer verilmiş.

208’in bu standart üstü, GT’i altı karakteri hoşumuza gitti. 17 inç jantlarla tümseklerden ve çukurlardan kaçmak için biraz daha fazla çaba göstermiş olabiliriz ama onunla zaman geçiren ekibimizin neredeyse tamamı, onun birlikte yaşaması kolay bir otomobil olduğu sonucuna vardı. Elbette aramızda sportif koltukları sert bulanlar, kabin içindeki kırmızı dokunuşlardaysa aşırıya kaçıldığını düşünenler vardı ama genel kanı, özellikle EAT6 şanzımanla birlikte uyumlu çalışan motorun ihtiyaç duyulacak performansı yeterince sunduğu yönündeydi.

Bir de bu duruma küçük çaplı ve keskin tepkiler veren direksiyon eklenince ortaya şehir içinde ve virajlı yollarda eğlenceli bir sürüş çıkıyor.

208 GT Line’ı elbette bir yük atı gibi kullanmak mümkün değil ama 311 lt’lik bagajında kullanışsız olduğunu söyleyemeyiz. En azından çekim aracı olarak kullanıldığında fotoğrafçımızın ekipmanlarını taşımakta sorun yaşamadık.

Şimdi uzun dönem testimizle cevap bulduğumuz sorunun yanıtına bakalım. 208 GT Line, birlikte yaşaması mantıklı bir model mi? Cevabımız; evet.

Sportifliği ve 17 inç jantları konfor konusunda gözünüzü korkutmasın ama size dürüst olacağız; sportiflik istemiyorsanız; gidip aynı motor ve şanzıman kombinasyonuna sahip 78.200 TL’lik Active donanımlı 208’i tercih edin.

Görsellik ve sportiflik sizin için önemliyse ve bir 208 istiyorsanız, GT Line’dan başkasına bakmayın.

Kaynak: TopGear

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version