Motor ve şanzıman tercihiniz, satın almayı planladığınız aracın karakterini tamamen değiştirebilir. Peugeot 3008'in 1.6 THP motor seçeneği 156 HP'lik gücüyle küçük hacimden yüksek güç üretme felsefesinin başarılı örneklerinden Bununla birlikte 6 kademeli otomatik şanzıman sunulması da güç ve konfor beklentilerine hitap ediyor. 3008'in SUV'a yakın bir karoseri olması onun hafif arazi koşullarında yol alabilecek bir araca ihtiyaç duyanların ilgisini çekmesini sağlıyor. Ancak bu motor ve şanzıman kombinasyonu daha çok asfalt üzerindeki dinamiklere önem verenlere hitap ediyor.

Turbo benzinli motorla birlikte, turbo dizel olduğu gibi Grip Control sistemi alınamıyor. Bu demek oluyor ki, hafif arazi şartları ya da zorlu yol koşullarına çıkmayı seviyorsanız turbo dizel bir 3008 tercih etmeniz gerekecek.

Motor kaputu altındaki 156 HP'lik THP üniteye hiç de yabancı değiliz. BMW ve PSA Grubu ortaklığının meyvelerinden olan turbo benzinli motoru MINI'den Peugeot 308'e kadar bir çok farklı modelde gördük. Şimdi bu ünite Peugeot'nun crossover temsilcisi 3008'de de sunuluyor. 1400 d/d'den itibaren 240 Nm'lik maksimum torka ulaşabilen ünite bu sayede alt devirlerden itibaren canlı bir karaktere sahip. Hızlanma konusunda ayak sürümemesini 6 ileri manuel şanzımanın belirgin vites geçişlerine borçlu. Sarsıntısız vites geçişleri sayesinde konforu da bozmayan 6 kademeli otomatik şanzımana vites koluyla da manuel olarak müdehale etmek mümkün. Konfor ve performansı dengeli bir şekilde sunan 3008'in yakıt tüketimine bakıldığında o kadar cimri olmadığı görülüyor. 8.9 lt/100 km'lik ortalama test tüketimine ulaşmak için gaz pedalına çok hassas davranmak gerekiyor.

Kaynak: Otohaber

Galeri











Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version