Peugeot’nun kompakt SUV’lar arasına kazandırdığı modern seçenek Peugeot 3008 GT’nin ilk testi ekonomi odaklı dizeldi. Güç ihtiyacı duyanlar için 1.6 THP 165 HP seçeneği karşımızda.

Sınıfının en cesur çizgilerine sahip modellerinden biri olan 3008’in ilk test konuğu olan 1,6 litrelik dizel versiyonunun ekonomik yönünü keşfetmiştik. Şimdi de karşımızda 3008’in dinamik yönü var!

Peugeot 3008 GT-Line’da Neler Sunuluyor?

Önce 3008’de neler sunulduğuna bakalım. 3008’in fiyat listesi, 1,2 litre turbo benzinli motor ve manuel şanzıman ikilisiyle 113.700 TL’den başlıyor. Otomatik şanzıman farkı 9.200 TL. Dizel motor seçeneği olan 1.6 BlueHDi 120 HP de manuel şanzıman ile 142.400 TL’den satılıyor. Otomatik şanzıman farkı 4.400 TL. Listedeki en güçlü motor ise 165 HP’lik 1.6 THP. Standart olarak otomatik şanzıman ve GT-Line donanımıyla sunulan turbo benzinli motor fiyat listesinde 169.000 TL ile yer alıyor.

Peugeot 3008’in Sürüş Özellikleri

Fütüristik kokpite yerleştiğimizde içimize dolan enerjiyi Peugeot 3008 GT’de hissetmek umuduyla start düğmesine basıyoruz. 1,6 litrelik turbo benzinli motor sessiz ve sarsıntısız şekilde uyanıyor. Bu küçük direksiyon simidinin ergonomisini seviyorum. Direksiyon sistemi yönlendirmelere net cevap veriyor. Geri bildirimleri yeterli. Süspansiyon sistemi serte yakın ayarlarıyla yüksek karoserin aşırı sallanmasını önlüyor. Virajlarda ve ağırlık transferlerinde adeta kompakt hatchback gibi hissettiriyor.

Yola çıktığımızda gaz pedalının hassas yapısının sürüş keyfini arttırdığını görüyoruz. 1400 d/d’de ulaşılan 240 NM’lik maksimum torkun etkisiyle alt devirlerden itibaren canlı olan motor dinamik sürüş isteklerine de cevap verebilecek kadar açık. Şehir içindeki dur-kalklarda sinirli bir yapıda değil, akıcı şekilde ilerlemeyi sağlıyor. 1.6 THP, ihtiyaç olduğu durumlarda gücü gecikmesiz şekilde sunuyor.

Araç sollamalarında gerek duyulan ani hızlanmalarda otomatik şanzımanın motor ile uyumlu yapısı sürücünün isteğini hızla yerine getiriyor. 6 ileri vitesli EAT6 geleneksel tork konventörlü şanzımanlar arasındaki iyi örneklerden biri. Vites geçiş zamanlaması iyi olan şanzımanın vites değiştirme hızı da sorunsuz. Sarsıntısız çalışma karakteri de konforu arttırıyor.

İlk test aracımız olan 120 HP’lik dizel motor ile aradaki hızlanma hissi ve verileri oldukça farklı. Hızlanma performansına önem verenler için doğru 3008, 1.6 THP olacaktır. Bu durumda yakıt tüketimi sorusu akıllara geliyor. Bu ikilinin uyumu da yakıt tüketiminin makul seviyede kalmasına yardımcı oluyor. Fabrika verilerine göre 5,7 lt/100 km’lik ortalama yakıt tüketimine göre yüksek olan 6,9 lt/100 km’lik test tüketimi için makul yorumu yapabiliriz.

* Anahtar cebinizdeyse arka tampon altına yaptığınız tekme hareketiyle bagaj kapağı açılıyor.

* 6 ileri vitesli otomatik şanzıman motor ile uyumlu. Vites kolundan manuel değişim gerçekleşmiyor.

Kaynak: Otohaber

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version