Güzellik her ne kadar subjektif bir kavram olsa da, Peugeot 3008‘in güzel olduğu konusunda genel bir uzlaşının sağlanması zor değil. Birinci neslinde özgün ancak çok da zarif görünmeyen kompakt SUV, yeni neslindeyse keskin ve kaslı yüzeyleriyle dinamik ve atik görünüyor.

4447 mm uzunluğundaki 3008, yaşam alanı söz konusu olduğunda sınıfından bekleneni yerine getirmekte zorlanmazken, 219 mm’lik yerden yükseklik hafif arazi koşullarında aracın tabanının zarar görme riskini azaltıyor.

5 yetişkin için yeterli genişliği sunan kabinde kullanılan malzemeler kalite hissini arttırken, i-Cockpit olarak adlandırılan kokpit yerleşimi kısa bir alışkanlık süresinden sonra sürücüyü otomobile bütünüyle entegre ediyor.

Peugeot 3008 Motor ve Sürüş Özellikleri

165 HP gücündeki 1,6 lt’lik benzinli motor sadece 6 ileri vitesli otomatik şanzımanla birlikte geliyor. Yumuşak ve dengeli bir çalışma karakteri sunan motor, 1300 kg ile sınıfı için hafif bir otomobil olan 3008’i istekli bir biçimde hızlandırıyor.

Otomatik şanzımanla girilen iş birliği sürücüye konfor olarak geri dönüyor. GT-Line donanımında standart olarak sunulan 19 inçlik hafif alaşım jantlar göze hoş gelmelerinin yanında otomobilin sürüş dinamiklerini de yukarı taşıyor. Ancak bu sebeple konfor seviyesi de azalıyor. Direksiyon ve süspansiyon sistemi genel anlamda dinamizmi destekliyor.

Peugeot 3008 Rekabet Karnesi

Sınıfındaki rakipleri arasında çok zengin donanım özellikleri sunan 3008, dört tekerlekten çekiş sistemi sunamaması dışında kayda değer bir eksiye sahip değil. Fiyat konusunda özellikle başlangıç fiyatlarında çok daha iyisini sunabilen modeller bulunurken Peugeot’nun artısı olarak çok zengin donanımı gösterebiliriz.

165 HP’lik versiyonun sadece en üst donanım olan GT-Line ile birlikte gelmesi güçlü ancak makul fiyatlı bir 3008 isteyenler için pek de iyi bir haber değil.

Sonuç: Peugeot’nun yeni dönemindeki kilit modeller arasında yer alan Peugeot 3008, tüketicilerin ihtiyaç duyduğu özelliklerin neredeyse tamamını bünyesinde barındırıyor.

Otohaber

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version