4445 mm uzunluğundaki Peugeot 301, bu değeriyle küçük sınıfı aşıp kompakt sınıfa taşan bir otomobil. Yapılan makyajla birlikte değişen far ve stoplarla ön ızgara sayesinde model artık daha prestijli ve şık görünüyor.

Peugeot 301, Yaşam Alanı Konusunda Beklentileri Karşılıyor

Yaşam alanı konusunda genel beklentileri karşılayan 301’de 506 litrelik cömert bir bagaj hacmi sunuluyor. Bagaj hacmi yeterli ancak bagajı sadece anahtar üzerinden veya direksiyonun sol arkasındaki düğmeden açabilmek kullanışlılık açısından bir eksi.

301 boyutlarıyla kompakt sınıfa daha yakın dursa da iç mekan kalitesi ve detayları otomobilin maliyet odaklı bir küçük sedan olduğunu vurguluyor.

Göze batan bazı eksikler var mı? Kalite seviyesi ödenen paranın karşılığında yeterli ancak insana kendisini iyi hissettiren malzemeler veya ince düşünülmüş detaylara rastlanmıyor. Ayrıca kokpit, eşya gözü konusunda çok cömert değil.

Peugeot 301’in Motor ve Sürüş Özellikleri Nasıl?

Motor ve Sürüş Özellikleri: 92 HP güç ve 230 Nm maksimum tork değerleri sunan 1,6 lt’lik dizel motor, boş ağırlığı 1090 kg’de başlayan 301’i hareket ettirmekte zorlanmıyor. Sadece 5 ileri vitesli manuel şanzımanla satın alınabilen otomobildeki gürültü seviyesi her daim yüksek.

Bunun dışında şanzımanın vites geçişleri de keyif yerine insana sadece bir görevi yerine getirme hissi veriyor. Geri bildirim ve netlik konusunda ancak temel beklentileri karşılayan direksiyon sistemi ve sarsıntılı süspansiyonun iş birliği 301’le yolculukların temel ihtiyaçları karşılamanın ötesine götürmüyor.

Rekabet Karnesi: 301’in ait olduğu sınıf özellikle şirket araçları arasından çetin bir rekabete sahne oluyor. Aynı şekilde kısıtlı bütçesi olan aileler de bu sınıfa yönelebiliyor. Peugeot 301, fiyat konusunda çok büyük derecede avantaj sunabilen bir model değil. En azından Renault Symbol ve Fiat Linea gibi bu sınıfın iki önemli oyuncusu karşısında.

Peugeot 301 Tavsiye midir?

Sonuç: Modern multi medya sistemi ve sınıfına göre zengin donanım özellikleriyle dikkat çeken 301, ekonomik kullanım maliyeti ve geniş kabinli bir otomobil isteyenlere hitap eden ve temel ulaşım ihtiyaçlarını gidermeye uygun bir otomobil.

Kaynak: Otohaber

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version